'Barcelona staat klaar na groot Lewandowski-nieuws uit Duitsland'

Reacties

Het bericht dat Robert Lewandowski zijn contract bij Bayern München niet zal verlengen, is ook in Spanje groot nieuws. Barcelona wil de Poolse topschutter immers graag toevoegen aan zijn selectie.

'Barcelona staat klaar na groot Lewandowski-nieuws uit Duitsland'
© Pro Shots

Lewandowski werd al langer in verband gebracht met een overstap naar Camp Nou, maar zo concreet als nu zijn die berichten nog nooit geweest. Donderdag meldden Duitse media dat de 33-jarige Wereldvoetballer van het Jaar aan Bayern heeft laten weten dat hij zijn tot 2023 lopende verbintenis niet zal verlengen en dat een vertrek in de maak is.

Volgens Bild, dat als eerste met het nieuws naar buiten kwam, valt er voor Bayern bij een bod van 35 à 40 miljoen euro te praten over een transfer van Lewandowski, die niet blij is met de handelwijze van de club. Al langer ging het verhaal dat de Pool een gebrek aan waardering voelt. Dat de recordkampioen zijn salaris niet wil verhogen, past in dat plaatje.

Volgens de Duitse boulevardkrant is het ook niet uitgesloten dat Lewandowski tot 2023 in München blijft, maar Kicker stelt dat Lewandowski komende zomer al uit de Allianz Arena wil vertrekken. Het betrouwbare voetbalblad weet dat Barcelona hem al een driejarig contract heeft voorgeschoteld. De berichten uit Spanje sluiten daarbij aan.

Volgens Sport en Mundo Deportivo, die Lewandowski vrijdagochtend allebei op de voorpagina hebben gezet, is een transfer naar Barcelona erg dichtbij. Trainer Xavi zou ervan overtuigd zijn dat de topspits, in de zomer 34, nog drie jaar meekan op topniveau. De Catalanen zullen nog wel aan de eisen van de Bundesliga-topschutter moeten voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.