Basler gaat los over Lewandowski: 'Hoeveel waardering wil je hebben?'

Reacties

Na zijn hattrick tegen Red Bull Salzburg was er niet alleen maar lof voor Robert Lewandowski. Mario Basler uitte zijn ergernis over de houding van de Poolse topspits, die onlangs liet blijken niet genoeg waardering te voelen bij Bayern München.

Basler gaat los over Lewandowski: 'Hoeveel waardering wil je hebben?'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
7 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Het draait allemaal om het contract van Lewandowski. Zijn huidige verbintenis loopt in 2023 af en vooralsnog zijn er geen signalen dat een verlenging nabij is. Mocht dat in de zomer nog zo zijn, dan zal de 33-jarige spits volgen Duitse media aansturen op een transfer. Zover wil Bayern het natuurlijk niet laten komen. Technisch directeur Hasan Salihamidzic liet onlangs weten dat de club er alles aan zal doen hem te behouden en benadrukte dat een vertrek totaal niet aan de orde is. 'Hij is een heel, heel belangrijk onderdeel van het team.'

Lewandowski reageerde nog diezelfde avond verrast op de uitspraken van Salihamidzic. 'Dat hoor ik voor het eerst.' Het leidde al tot kritiek op de clubleiding van Lothar Matthäus, die vindt dat Bayern meer respect moet tonen voor zijn sterspelers, omdat ook Thomas Müller en Manuel Neuer wachten op een aanbieding om hun in 2023 aflopende contract te verlengen. Basler, eveneens oud-speler van Bayern, vindt dat het allemaal wel meevalt en haalde dinsdagavond rondom het Champions League-duel met Red Bull Salzburg juist uit naar Lewandowski.

Teennagels knippen
'Hoeveel waardering wil je hebben?', foeterde de uitgesproken oud-international in de uitzending van Sport1. 'De verantwoordelijken spreken uitsluitend positief over hem, laten blijken dat ze met hem willen verlengen en hij verdient met afstand het meeste geld. Hij krijgt elke dag een veer in zijn reet van Bayern München. Wat wil je dat ze nog meer doen? Dat ze je teennagels knippen? Zelfs Gerd Müller en Franz Beckenbauer kregen niet zoveel waardering als Lewandowski. In het bestaan van Bayern is niemand zo gewaardeerd als hij.'

Basler vindt dat Lewandowski nu aan zet is. 'Hij moet nu zeggen: ik verleng voor twee jaar en daarna stop ik. Maar van al die veren die hij in zijn reet krijgt gestopt, krijg ik een beroerte.' Overigens gaat de voormalige middenvelder ervan uit dat de gesprekken op de achtergrond al lopen, al schreven Duitse media onlangs dat Lewandowski nog op een aanbieding wacht. Maar hoe goed de Poolse topspits ook is, hij moet zichzelf niet groter maken dan de club. 'Bayern is meer dan Robert Lewandowski', sloot Basler zijn vurige betoog af.

Lees later vandaag op VI PRO alles over de krankzinnige cijfers van Robert Lewandowski in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.