Barcelona heeft Frenkie de Jong en Pedri terug voor kraker in La Liga

Reacties

Frenkie de Jong kan zondag zijn rentree maken voor Barcelona in de kraker tegen Atlético Madrid. Ook Pedri zit in de wedstrijdselectie voor de topper in La Liga.

Barcelona heeft Frenkie de Jong en Pedri terug voor kraker in La Liga
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De rentree van de twee spelbepalende middenvelders kondigde zich begin deze week al aan, toen zij zich meldden op het trainingsveld. Zaterdagmiddag blijkt dat De Jong en Pedri fit genoeg zijn om zondag mee te doen in het thuisduel met nummer drie Atlético.

Barcelona kan de creatieve impulsen van de twee spelmakers goed gebruiken. Bij hun afwezigheid kwam de ploeg van Xavi al 290 minuten niet tot scoren. De voorsprong op titelhouder en aartsrivaal Real Madrid is desondanks nog steeds riant.

De Jong ontbrak uiteindelijk een maand door zijn knieblessure, Pedri stond door een spierblessure twee maanden aan de kant. Vleugelaanvaller Ousmane Dembélé en verdediger Andreas Christensen zitten nog wel in de lappenmand, net als routinier Sergi Roberto.

Xavi bevestigde tijdens zijn perspraatje dat Dembélé en Christensen ook bijna topfit zijn. De coach van Barcelona is blij met de terugkeer van De Jong en Pedri. 'Dat zal ons helpen, al heeft het team zonder hen ook goede wedstrijden gespeeld.

Debutant
Bij afwezigheid van dat drietal maakt Lamine Yamal zijn debuut in de wedstrijdselectie. De vijftienjarige aanvaller kwam dit seizoen uit in de Youth League voor Barcelona en mag nu dus hopen op zijn debuut in de hoofdmacht van de Catalanen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.