Barcelona-flop Arda hoopt op bekend terrein op betere tijden

Reacties

Arda Turan (33) is terug bij de club waar het allemaal voor hem begon: Galatasaray. De Turkse middenvelder komt transfervrij naar Istanbul nadat zijn contract bij Barcelona deze zomer afliep.

Barcelona-flop Arda hoopt op bekend terrein op betere tijden
© Pro Shots

'Dit is heel emotioneel voor mij. Dit is niet de tijd om heel veel te praten. Het is tijd om op het veld te staan en te vechten. Ik wil de president en het bestuur hartelijk bedanken voor deze kans. Ik hoop weer de beste en succesvolste dagen te beleven in Turkije', zegt Turan over zijn terugkeer bij Galatasaray.

Turan doorliep sinds 2000 de jeugdopleiding van Galatasaray en speelde 191 wedstrijden voor de hoofdmacht van Cim Bom. In 2005 won Turan de Turkse beker met de club, waarna hij in het seizoen 2007/08 kampioen werd van Turkije. Met zijn spel verdiende hij in 2011 een transfer naar Atlético Madrid. Daar groeide Turan uit tot een speler van wereldklasse. Zo leidde hij Atlético naar een Spaanse titel in 2014, Europa League-winst in 2012 en verder nog een Spaanse Super Cup, de Europese Super Cup en Spaanse bekerwinst.

Hij overtuigde Barcelona om 34 miljoen euro te betalen, maar dat bedrag maakte hij in Camp Nou nooit waar. Hij kwam sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid vaker in het nieuws vanwege zijn misdragingen dan vanwege zijn voetbalkunsten. In september vorig jaar werd hij nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een kleine drie jaar wegens illegaal wapenbezit en geweldpleging. Turan hoefde echter niet de gevangenis in, als hij de komende vijf jaar geen misdrijf pleegt en in Turkije blijft. Iets wat met een overstap naar Galatasaray dus mogelijk is.

Barcelona verhuurde Turan sinds januari 2018 al aan Istanbul Basaksehir, maar daar liet hij in januari van dit jaar zijn huurcontract na een aantal incidenten verscheuren. Hij liet onlangs ook weten dat Ernesto Valverde de oorzaak was van zijn mislukte avontuur bij Barcelona. 'Valverde heeft me geen enkele minuut speeltijd gegeven. Terwijl ik degene was die in het seizoen ervoor na Lionel Messi en Luis Suárez de meeste assists had gegeven.'

Galatasaray heeft niet gecommuniceerd tot wanneer Turan heeft getekend. Volgens Turkse media gaat het om een contract van één jaar met een optie voor nog een jaar. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Turan
Meer over A. Turan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.