Arda Turan zet punt achter imposante carrière

Reacties

Arda Turan heeft zijn spelersloopbaan beëindigd. 'In tranen, maar ook vol moed hang ik mijn voetbalschoenen aan de wilgen', vertelt de 35-jarige Turk.

Arda Turan zet punt achter imposante carrière
© Pro Shots

Turan brak op jonge leeftijd door bij Galatasaray, waar hij de nodige prijzen veroverde, voor hij in 2011 naar Atlético Madrid vertrok. Enkele maanden na zijn komst werd Diego Simeone aangesteld als hoofdtrainer. Samen groeiden ze met de club mee, met enkele historische hoogtepunten als gevolg. In zijn eerste seizoenen bij Atlético won Turan de Europa League en de Europese Super Cup.

Het bleek pas het begin: in 2014 stuntten de Madrilenen door Barcelona en Real Madrid af te troeven in de Spaanse titelrace en zo het eerste kampioenschap in achttien jaar te behalen. In dat zelfde seizoen reikte Atlético tot de finale van de Champions League, waar Real in de verlenging uiteindelijk te sterk was.

Na vier buitengewoon succesvolle jaren in Madrid, vertrok Turan in 2015 voor meer dan dertig miljoen euro naar Barcelona. In Camp Nou lukte het Turan niet om een vaste basisspeler te worden. Hij was vooral een vaste invalkracht achter het supertrio Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi.

Na drie seizoenen en vijf prijzen bij Barcelona keerde Turan in 2018 terug naar zijn vaderland, waar hij de laatste jaren van zijn loopbaan uitkwam voor Istanbul Basaksehir en Galatasaray. Tevens was hij van grote waarde voor zijn land: Turan speelde in totaal honderd interlands voor Turkije, waar hij lange tijd ook de aanvoerdersband droeg.

Nu neemt hij op emotionele wijze afscheid, zo vertelt hij in een YouTube-video. 'Ik heb altijd geprobeerd mijn best te doen tijdens mijn voetbalreis en ik denk dat ik het goed gedaan heb', concludeert hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.