Arda Turan wijst naar Valverde als boosdoener voor mislukt Barça-avontuur

Reacties

Arda Turan is van mening dat hij er zelf niet veel aan kan doen dat zijn avontuur bij Barcelona als mislukt wordt bestempeld. De Turk wijst Ernesto Valverde aan als de grote boosdoener.

Arda Turan wijst naar Valverde als boosdoener voor mislukt Barça-avontuur
© Pro Shots

De inmiddels 33-jarige Arda ging in 2015 van Atlético Madrid naar Barcelona (maar mocht vanwege een transferverbod pas een halfjaar later zijn debuut maken) en kreeg van Luis Enrique nog behoorlijk wat speelminuten. Diens opvolger Valverde, die in 2017 voor de groep kwam te staan bij Barcelona, had Arda echter minder hard nodig. De middenvelder annex aanvaller had er na een halfjaar genoeg van en liet zich verhuren aan Istanbul Basaksehir.

'Ik was niet verdrietig toen ik Barcelona verliet', blikt Arda in gesprek met het Catalaanse SPORT terug. 'Dat had ik kunnen zijn als ik had gefaald, maar Valverde heeft me geen enkele minuut speeltijd gegeven. Terwijl ik degene was die in het seizoen ervoor na Lionel Messi en Luis Suárez de meeste assists had gegeven.'

Arda kijkt zo met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Barcelona, waar hij officieel nog altijd werknemer van is. Zijn aflopende contract zal echter niet verlengd worden. 'Ik wist in 2015 helemaal niet dat ik naar Barcelona zou gaan', blikt Arda terug. 'Ik dacht dat ik naar Bayern München zou gaan, nadat een jaar eerder een transfer naar Manchester United was afgeketst. Mijn zaakwaarnemer vertelde me lange tijd niet dat Barcelona mij zou gaan aantrekken.'

'Op een dag viel er een document uit zijn tas', vervolgt Arda. 'Ik zag het Barcelona-logo bovenaan het papiertje staan. Ik kon het niet geloven. 'Kom, ik moet je wat vertellen', lachte mijn zaakwaarnemer toen.' Arda speelde in totaal 55 officiële wedstrijden voor Barcelona. In januari liet hij zijn huurcontract bij Istanbul Basaksehir na een aantal incidenten verscheuren.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Turan
Meer over A. Turan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.