Barcelona erkent dat Koeman voldoet aan criteria: 'Lijstje erg kort'

Reacties

Barcelona's technisch directeur Éric Abidal heeft zich uitgesproken over een aantal spelende kwesties, zoals ook over Ronald Koeman als toekomstig trainer.

Barcelona erkent dat Koeman voldoet aan criteria: 'Lijstje erg kort'

Tot onvrede Koeman zelf bracht KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma naar buiten dat er een clausule in het contract van de bondscoach is die een overgang naar Barcelona mogelijk maakt. Koeman haastte zich vervolgens te zeggen dat het (voorlopig) niet aan de orde is, maar het aflopende contract van Ernesto Valverde zorgt voor aanhoudende speculaties.

'Koeman voldoet aan de criteria voor een coach van Barcelona', erkende Abidal in El Mundo Deportivo. 'De lijst van potentiële trainers voor Barcelona is zeer kort. Wat Koeman betreft, dat is informatie die algemeen bekend is. Maar het is niet aan hem, het is een beslissing van de club.'

Valverde geniet het vertrouwen van Abidal, die dan ook verwacht dat de huidige trainer ook volgend seizoen op de bank in Camp Nou zit. Het is aan Valverde of hij doorgaat. Uiterlijk in maart moet hij uitsluitsel geven over de optie tot contractverlenging. 'Valverde is diegene die zegt of dit zijn laatste seizoen zal zijn. We moeten altijd voorbereid zijn', aldus Abidal.

De Franse oud-international sneed ook andere hete hangijzers aan. 'De president is in gesprek met de zaakwaarnemer van Lionel Messi over een nieuw contract', zei Abidal over de groeiende onrust over een mogelijk vertrek van de Argentijn, wiens verbintenis tot medio 2021 een opening biedt voor een transfervrij afscheid komende zomer.

'Ivan Rakitic is erop aangesproken', stelde Abidal over de openlijke kritiek van de Kroaat over diens gebrek aan speeltijd. 'Er zijn sportieve redenen die hij moet begrijpen. Ik ga met hem praten over het plan.'

Podcast over Koeman: 'Hij grijpt zijn kans als Barcelona komt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.