Koeman niet blij met onthulling Barcelona-clausule: 'Leugentje kan best'

Reacties

Ronald Koeman is niet blij dat directeur Nico-Jan Hoogma onlangs openbaarde dat de bondscoach een zogeheten Barcelona-clausule in zijn contract heeft staan bij de KNVB.

Koeman niet blij met onthulling Barcelona-clausule: 'Leugentje kan best'
© Pro Shots

Hoogma vertelde dat twee weken geleden op FOX Sports in het programma Goedemorgen Eredivisie. In datzelfde programma reageerde Koeman nu op die uitspraken. 'Dat was een beetje ongelukkig van Nico-Jan om dat naar buiten te brengen, want ik vind niet dat dat zo hoort. Ik ben er niet meer boos om, maar daar hebben we wel over gesproken. Je geeft voeding aan iets wat eigenlijk helemaal niet interessant is.'

Dat Hoogma de vraag op tv kreeg en vond dat hij daarop moest antwoorden, vond Koeman geen argument. 'Een leugentje om bestwil kan soms best, dat doe ik ook wel eens een keer.' Bijvoorbeeld op zijn eerste persconferentie als bondscoach, toen hij ook de vraag kreeg over zijn ambitie om ooit Barcelona te werken. 'Op dat moment was ik net bondscoach, dan ga je niet praten over iets wat je in de toekomst ooit misschien nog wil.'

Koeman is normaal vrij open, maar vindt dat een leugentje om bestwil af en toe best kan als hij wenst ergens geen duidelijkheid over te geven. Nu was hij echter 'heel duidelijk' over de clausule. 'Het gaat alleen om Barcelona en alleen om een moment na het EK. Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker', aldus de bondscoach, die bevestigde dat Barcelona een bedrag zal moeten betalen. Welk bedrag wilde hij niet zeggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Na het EK is er een evaluatiemoment, wie weet zegt de KNVB wel: "We hebben zo slecht gepresteerd op het EK, we gaan niet verder"', lichtte de bondscoach de clausule toe. 'Maar ik heb de gelegenheid om voor één club weg te gaan. En er staat ook maar één club in.' Dat is dus Barcelona. 'En ik kan rustig zeggen dat ik voor niemand anders wegga als bondscoach van het Nederlands elftal.' Want hij is 'heel happy' met hoe het nu gaat.

Dat Hoogma uit de school klapte over de Barcelona-clausule, daar maakt Koeman nu geen probleem meer van. 'We hebben daarover gesproken, zand erover. Nico-Jan dacht: dat weet iedereen toch al. Nu is het helemaal geen probleem meer, echt niet. Maar er komt een reactie op, ook uit Spanje.' En dat was volgens de bondscoach onnodig geweest, omdat het in zijn ogen nu helemaal niet terzake doet. Hij wil met Oranje naar het EK.

Podcast over Koeman: 'Hij grijpt zijn kans als Barcelona komt'
{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.