Barça slaat kloof met Real door prachtvolley Suárez

Barcelona heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrentie in La Liga. Mede door een pareltje van Luis Suárez won de koploper van Getafe.

Getafe
Getafe
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Na het gelijkspel tussen Sevilla en Atletíco Madrid en de nederlaag van Real Madrid in het thuisduel met Real Sociedad was de beurt aan Barça. De bezoekers hadden het lastig in de voorstad van Madrid. Getafe leek zelfs op voorsprong te komen in de negende minuut. Uit een vroege voorzet van Vitorino Antunes schoot Jaime Mata raak, maar de goal werd afgekeurd wegens een heel lichte overtreding Ángel Rodriguez op Clément Lenglet.

Barça had geen volledige controle over de wedstrijd, maar was dankzij de klasse van Lionel Messi wel vaak gevaarlijk. De sterspeler opende in de twintigste minuut de score: na een pass van Ivan Rakitic pikte Messi de bal op in het strafschopgebied, om vervolgens doelman David Soria in twee instanties te kloppen.

Met Messi als vormgever creëerde Barça meer kansen. Zo miste Gerard Piqué van dichtbij. In minuut 39 viel de 0-2 alsnog. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Suárez, die genadeloos toesloeg met een heerlijke volley in de korte hoek. Toch ging Getafe hoopvol rusten. Twee minuten voor de pauze werd Barça wéér verrast door een vroege voorzet bij de tweede paal, die werd teruggelegd door Ángel en afgerond door Mata.

Ook na rust was Getafe gevaarlijk. Doelman Marc-André Ter Stegen hield de voorsprong voor Barça intact met uitstekende reddingen op pogingen van Ángel en Leandro Cabrera. De Catalanen werden zelf gevaarlijk in de omschakeling en kregen – met name Messi –veel overtredingen te verwerken van de thuisploeg. Messi miste zelf oog in oog met Soria, maar Barça behield de 1-2 voorsprong vrij eenvoudig in de slotfase.

Door de zege loopt Barça uit in de top van de ranglijst. Het gat met nummer twee Atlético Madrid is vijf punten, met nummer vijf Real Madrid liefst tien punten.