Barça krijgt geen hulp uit Engeland in zoektocht naar transfermiljoenen

Reacties

Francisco Trincão heeft zich maandagochtend 'gewoon' bij Barcelona gemeld voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Portugees werd vorig seizoen verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, maar de Premier League-club heeft besloten de optie tot koop niet te lichten.

Barça krijgt geen hulp uit Engeland in zoektocht naar transfermiljoenen
© Pro Shots

Gezien de wensenlijst van Barça voor deze zomer hadden de Catalanen een transfersom voor Trincão goed kunnen gebruiken. Wolverhampton kon de zevenvoudig Portugees international voor 29 miljoen euro overnemen, maar zag af van een definitieve overstap van de aanvaller. Barça besloot eerder om de koopoptie op Adama Traoré, gehuurd van Wolves, niet te lichten.

Heel overtuigend presteerde Trincão ook niet in het shirt van Wolves. Hij vond drie keer het net in dertig officiële wedstrijden. Wolverhampton betaalde zo'n zes miljoen euro voor het tijdelijk binnenhalen van de Portugees. Trincão verhuisde in augustus 2020 voor 31 miljoen euro van Sporting Braga naar Barcelona.

Trincão debuteerde onder Ronald Koeman bij Barcelona en speelde in totaal 42 duels onder de hoede van de aanstaande bondscoach van Oranje. Het moet blijken of Xavi Hernández de vleugelaanvaller nog een nieuwe kans biedt. Barcelona hoopt nog altijd Ousmane Dembélé te verleiden tot een langer verblijf en Raphinha (Leeds United) staat al lange tijd hoog op de verlanglijst. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.