'Barça-icoon Piqué doet opmerkelijk miljoenenvoorstel voor talent Man Utd'

Reacties

Gerard Piqué is vooral bekend als centrale verdediger van Barcelona. De Catalaan verdedigt al jaren de kleuren van die club en won ongeveer alles wat er te winnen valt. Behalve voetballer is hij echter ook clubeigenaar. En ook die rol neemt hij serieus.

'Barça-icoon Piqué doet opmerkelijk miljoenenvoorstel voor talent Man Utd'

Met FC Andorra promoveerde Piqué afgelopen zomer naar de Segunda División. Dat de club op het tweede niveau van Spanje acteert, is bijzonder. Op het moment dat Piqué met zijn investeringsgroep de club overnam, speelde het namelijk op het vijfde niveau van het land.

Nu wil Piqué doorpakken. De Spanjaard is ambitieus als beleidsmaker en zoekt een middenvelder die de club naar een nóg hoger niveau kan tillen. Daarvoor is hij uitgekomen bij zijn oude werkgever Manchester United. Op Old Trafford hoopt Piqué voor die rol iemand los te weken.

Via de contacten van Piqué heeft FC Andorra zich gemeld voor Hannibal Mejbri. De Tunesische spelmaker kan deze zomer uitgeleend worden. UIt het Championship is al interesse getoond door West Bromwich Albion en Birmingham City. Piqué denkt die clubs echter te kunnen aftroeven.

Volgens L'Équipe heeft Piqué een lucratief bod gedaan op Mejbri. Het zou gaan om een huurovereenkomst, maar als Mejbri de club bevalt, heeft het 25 miljoen euro over voor de Tunesiër. Die optie wordt automatisch gelicht als FC Andorra promoveert naar La Liga.

Hoewel Manchester United aanvankelijk meer fiducie zag in een verhuur binnen de eigen landsgrenzen, twijfelt het daarom overstag te gaan. In drie seizoenen kwam Mejbri tot drie wedstrijden in de Premier League. Omdat de creatieveling zich verder wil ontwikkelen, wil hij graag elders zijn geluk beproeven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Segunda División
Meer over Segunda División
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.