'PSG-eigenaren hebben Spaanse club op het oog voor overname'

Reacties

Qatari Sports Investments onderzoekt de mogelijkheden om Málaga over te nemen. Dat melden bronnen in Frankrijk en Spanje. De groep die eigenaar is van Paris Saint-Germain, investeerde in het najaar al flink in Sporting Braga.

'PSG-eigenaren hebben Spaanse club op het oog voor overname'
© Pro Shots

Het investeringsfonds nam in oktober 22 procent van de aandelen van Braga over. Málaga overnemen lijkt de volgende stap te worden in het uitbreiden van het netwerk. Het Spaanse Cope meldt dat er negen miljoen euro nodig is om 51 procent van de aandelen in handen te krijgen.

Málaga bereikte in het seizoen 2012/13 nog de kwartfinale van de Champions League, maar is sindsdien behoorlijk afgegleden. De oude club van onder anderen Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen degradeerde in 2018 uit La Liga. Málaga staat nu twintigste op het tweede niveau in Spanje.

Paris Saint-Germain is natuurlijk hét grote project van de Qatarezen investeerders. De Franse grootmacht werd in 2011 overgenomen, waarna enorm werd gespendeerd op de transfermarkt. De droom van het winnen van de Champions League is echter nog niet uitgekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.