Barça heeft aanbiedingen voor De Jong: 'Maar we vinden dat hij moet blijven'

Reacties

Joan Laporta heeft zich opnieuw uitgelaten over de toekomst van Frenkie de Jong. De 25-jarige middenvelder wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona, maar kan wat de president betreft gewoon blijven.

Barça heeft aanbiedingen voor De Jong: 'Maar we vinden dat hij moet blijven'
© Pro Shots

De Jong werd door Spaanse media nadrukkelijk naar voren geschoven als speler die de lege kas van Barcelona moet spekken, maar Laporta plaatste daar vorige week al een kanttekening bij. De voorzitter stelde dat een verkoop van de Oranje-international niet per de noodzakelijk is, omdat hij erop rekent dat Barça in aanloop naar het nieuwe seizoen een financiële injectie krijgt.

In gesprek met L'Esportiu heeft Laporta zich nu uitgesproken voor een langer verblijf van De Jong, die al is gelinkt aan het Manchester United van trainer Erik ten Hag. 'Frenkie heeft uitstekende kwaliteiten en kent ons systeem. Natuurlijk is hij een gewilde speler op de transfermarkt en hebben we aanbiedingen gehad, maar we vinden dat hij bij Barça moet blijven.'

Exit Nederlanders in Camp Nou? 'Ik maak me zorgen om Frenkie de Jong'

Of dat daadwerkelijk zo is of dat Laporta met zijn uitspraken slechts de prijs wil opdrijven, zal de tijd moeten uitwijzen. Duidelijk is in ieder geval dat geïnteresseerde clubs de hoofdprijs zullen moeten betalen voor De Jong, die nog vier jaar vastligt. Eerder ging al een vraagprijs van 100 miljoen euro rond. In 2019 betaalde Barcelona nog 86 miljoen euro aan Ajax.

Gavi
Dat De Jong wordt gelinkt aan een vertrek, heeft ook te maken met de stormachtige ontwikkeling van Gavi. Het zeventienjarige talent veroverde dit seizoen een plek in de hoofdmacht en kan zijn in 2023 aflopende contract verlengen, maar vooralsnog is er nog geen akkoord met Barcelona. Volgens Laporta komt dat door de zaakwaarnemer van het talent.

'Onze positie is duidelijk. We zijn allemaal gecharmeerd van deze speler, die een geweldige toekomst heeft bij Barça. We hebben qua salaris ook een meer dan acceptabel voorstel gedaan, maar zijn zaakwaarnemer is nu aan het vertragen. Het lijkt me begrijpelijk dat ik niet blij ben met deze situatie', zei de president, die hoopt dat de entourage van Gavi de aanbieding snel accepteert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.