'Barça doet Nederlanders in de uitverkoop: dit is de wensenlijst van Xavi'

Reacties

Barcelona staat komende zomer een gigantische gedaanteverwisseling te wachten. Daar pakte het Catalaanse SPORT dinsdagmorgen groot mee uit. Het medium openbaarde het transferlijstje van trainer Xavi Hérnandez.

'Barça doet Nederlanders in de uitverkoop: dit is de wensenlijst van Xavi'

Nadat Barça afgelopen weekend zich definitief verzekerde van een ticket voor de Champions League werden de plannen voor volgend seizoen gesmeed. De blik van Xavi ging direct op het nieuwe voetbaljaar. Deze week krijgen enkele spelers te horen te mogen vertrekken. Zij moeten ruimte maken voor de doelwitten van de oefenmeester.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nederlanders op de schopstoel
Zeven tot negen spelers zouden de Catalanen moeten gaan versterken. Door het geringe budget moet dat echter ook ten koste gaan van enkele prominenten in de huidige selectie. Zo is volgens SPORT Frenkie de Jong een speler die weg zou mogen. De middenvelder wordt gewaardeerd in Barcelona, maar kan door zijn gigantische transferwaarde ruimte creëeren om op meerdere posities spelers te halen.

Dat geldt ook voor Sergiño Dest. Het duo zou samen honderd miljoen euro aan de portemonnee kunnen toevoegen. Verder probeert Barça het budget bij elkaar te schrapen door zich te ontdoen van Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Martin Braithwate, Neto en Oscar Mingueza. Memphis Depay houdt Xavi er graag bij, maar zou bij een bod van 25 miljoen euro ook mogen vertrekken.

De uitverkoop in Camp Nou heeft alles te maken met de gulzige transferwensen van Xavi. De oefenmeester heeft een flinke wensenlijst bij de beleidsmakers ingeleverd.

De doelwitten van Barcelona

Speler Club Positie
1. Andreas Christensen Chelsea Centrale verdediger
2. Franck Kessié AC Milan Centrale middenvelder
3. César Azpilicueta Chelsea Vleugelverdediger
4. Marcos Alonso Chelsea Vleugelverdediger
5. Raphinha Leeds United Vleugelaanvaller
6. Robert Lewandowski Bayern München Spits
7. Rúben Neves Wolverhampton Wanderes Centrale middenvelder
8. Aurélien Tchouaméni AS Monaco Centrale middenvelder
9. Martín Zubimendi Real Sociedad Verdedigende middenvelder
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.