'Barça-crisis eist slachtoffers: Frenkie de Jong overleeft grote schoonmaak'

Reacties

De storm bij Barcelona is anderhalve dag na 'de Schande van Lissabon' bepaald nog niet gaan liggen. De sportkranten pakken ook zondag flink uit, waarbij ook de rol van Frenkie de Jong (op positieve wijze) wordt besproken. De Nederlander lijkt buiten schot te blijven in de op handen zijnde zomerschoonmaak.

'Barça-crisis eist slachtoffers: Frenkie de Jong overleeft grote schoonmaak'
© Pro Shots

De Catalanen werden vrijdagavond compleet vernederd in de kwartfinale van de Champions League, door een ontketend Bayern München: 2-8. Sindsdien volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De positie van trainer Quique Setién is onhoudbaar geworden, het is alleen nog wachten op de bevestiging van zijn ontslag. Die volgt mogelijk maandag, als de top van Barcelona bij elkaar komt voor een spoedvergadering. Ondertussen eisten Gerard Piqué en De Jong al verandering en maakten de Spaanse media gehakt van Barça.

Ook wordt er druk gespeculeerd over wie Setién moet gaan opvolgen: zo worden Xavi, Mauricio Pochettino en (uiteraard) Ronald Koeman genoemd, terwijl ook Thierry Henry en Massimiliano Allegri op het lijstje zouden staan. En dan is er nog het gerucht dat sterspeler Lionel Messi heeft geëist dat er snel presidentsverkiezingen worden gehouden, omdat er geen enkel vertrouwen meer zou zijn in Josep Bartomeu, de huidige preses. De spelers gingen zaterdag op vakantie, maar het grootste deel van de selectie verliet het trainingscomplex via de achteruitgang, om woedende fans te ontlopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een nieuwe dag brengt in Barcelona ook weer nieuwe verhalen over de crisis. Zo heeft Victor Font - een van de mensen die wil deelnemen aan de nieuwe presidentsverkiezingen - gezegd dat Bartomeu per direct moet opstappen. 'Laat deze pijnlijke situatie niet te lang duren, anders verspillen we kostbare tijd', zo stelt hij in gesprek met El Mundo Deportivo. 'De club moet hervormd worden, we moeten het gezicht van Barça herstellen.'

Ondertussen vroeg Marca aan de Barcelona-supporters in verschillende polls wat zijn van de situatie vonden, en dat leverde pittige conclusies op. Zo vindt 62 procent van de stemmers dat de directie moet opstappen en concludeert 72 procent dat Setién inderdaad weg moet. Xavi zou in hun ogen de absolute favoriet zijn om het over te nemen. Ook de selectie krijgt er flink van langs. Bezoekers van de website konden een positieve of een negatieve stem uitbrengen op de spelers, vervolgens waren er maar zeven (!) spelers die de dans ontsprongen.

Frenkie de Jong
Opvallend daarin is dat Messi niet langer de favoriete speler blijkt. Die eer is nu voor Marc-André ter Stegen, die wordt gevolgd door jongelingen Ansu Fati en Riqui Puíg. Op de vierde plek staat Frenkie de Jong, voor Messi, Clément Lenglet en Ronald Araújo. Opvallend, want laatstgenoemde verdediger speelde dit seizoen amper mee. De andere spelers krijgen allemaal een negatieve beoordeling, met lage waarderingen voor onder anderen Samuel Umtiti, Jordi Alba, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Sergio Busquets en Ousmane Dembélé.

Die mening van de fans is volgens El Mundo Deportivo tot slot ook representatief voor de transferplannen van Barça. In principe zijn namelijk alle spelers te koop, behalve Ter Stegen, Messi en De Jong, net als jonkies Fati en Puíg. Kortom: er moet schoon schip gemaakt worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.