Balverlies Berghuis leidt oefennederlaag Ajax tegen Go Ahead in

Reacties

Ajax is in een besloten oefenduel onderuit gegaan tegen Go Ahead Eagles. Balverlies van de in de Eredivisie geschorste Steven Berghuis leidde de enige treffer op De Toekomst in.

Balverlies Berghuis leidt oefennederlaag Ajax tegen Go Ahead in
© Pro Shots

Berghuis is de eerste drie competitieduels van Ajax geschorst na het incident van vorig seizoen met een supporter van FC Twente en kreeg maandagmiddag de kans om wedstrijdritme op te doen. Ook de nieuw aangetrokken doelman Diant Ramaj begon in de basis, net als Manchester City-aanwinst Carlos Forbs en de door zijn Gold Cup-deelname later aangesloten Jorge Sánchez.

Davy Klaassen, zaterdag nog invaller tegen Heracles Almelo, verscheen ook aan de aftrap en was in het eerste kwart van de wedstrijd de gevaarlijkste man aan Amsterdamse zijde. De goal viel tien minuten voor rust echter aan de andere kant, toen Berghuis de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied verloor. Sylla Sow legde af op Thibo Baeten, die profiteerde: 0-1.

Ajax kreeg meerdere kansen om iets terug te doen, maar deed dat niet. Zo miste Christian Rasmussen vlak voor rust een grote kans. Een kwartier voor tijd was Mika Godts na een snel genomen vrije trap van Berghuis ook dicht bij. Even later had Darío Serra er ook nog 0-2 van kunnen maken, maar de Spanjaard liet na het oefenduel voortijdig te beslissen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling Ajax: Ramaj; Sánchez (74. Jermoumi), Aertssen, Gooijer (53. Brandes), Wijndal; Vos (74. Fitz-Jim), Klaassen (74. Misehouy), Berghuis (74. Martha); Forbs (46. Hlynsson), Rasmussen (46. Banel), Godts.

Opstelling Go Ahead Eagles: Mulder; Saathof, Kramer (65. Aventisian), Amofa (65. Weijenberg), James; O. Edvardsen, Blomme (32. Llansana), Linthorst (65. Smits), Serra (85. Berenschot); Sow, Baeten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.