Bale sneert nog maar eens naar Madrilenen en komt tot opvallende conclusie

Reacties

Gareth Bale is nog steeds verbitterd over de manier waarop hij in Madrid is behandeld. Toch gaan voor de superster van Oranje-opponent Wales nu alle pijlen op het WK. En daar zal ook zijn transferkeuze op afgestemd worden.

Bale sneert nog maar eens naar Madrilenen en komt tot opvallende conclusie
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Wales
Wales

Bale schoof in de aanloop naar het vierde Nations League-duel aan om met de pers te praten. Oranje kwam nauwelijks aan bod, zoals veel vaker ging het wél over zijn toekomst én zijn verleden. De 32-jarige linkspoot is na zijn tijdperk bij Real, dat hem in 2013 voor ruim honderd miljoen kocht van Tottenham Hotspur, immers transfervrij.

De laatste jaren van Bale bij Real werden overschaduwd door problemen. De Welshman werd geplaagd door blessures en groeide uit tot persona non grata in Madrid. Hij zou de nationale ploeg en zijn grote hobby – golf – belangrijker vinden dan de De Koninklijke.

Tijdens het perspraatje erkende Bale op ontspannen wijze dat hij fitter aan de interlandperiode had kunnen beginnen. 'Ik ben veel beschikbaar geweest in Spanje, maar soms word je simpelweg niet gekozen omdat mensen maar aannemen dat je geblesseerd bent. Die perceptie is verkeerd. Mensen denken dat ik veel golf; dat is niet zo. Mensen denken dat ik steeds maar geblesseerd ben; dat is niet zo', doelde hij zowel op het Real-kamp als de buitenwacht. 'Dat is het ook met de pers tegenwoordig. Ze schrijven heel veel, maar niet alles is waar. Mensen lezen het vervolgens en geloven het. Het verhaal en het beeld is dan al gecreëerd.'

Overgepresteerd
Toch ziet de Man van Honderd Miljoen zijn tijdperk in Spanje als een groot succes. Hij veroverde tal van  prijzen, won vijf keer de Champions League en werd drie keer kampioen van Spanje. 'Als je me dit van tevoren had aangeboden, had ik het ook voor tien procent van dat succes gedaan. Ik heb hoogtepunten en dieptepunten gekend. Maar toch, ik heb het idee dat ik overgepresteerd heb in mijn loopbaan. Ik ga zelf naar eindtoernooien met Wales!'

'En dat voor een kleine jongen uit Whitchurch', vervolgde Bale. 'Natuurlijk word je beter en veranderen je doelen en ambities. Maar als je me dit had aangeboden bij mijn debuut, had ik het zeker aangepakt. Hopelijk komt er nog een kers op de taart', zo doelde hij op het WK.

Want dat is waar alles in het slot van zijn loopbaan om draait. Ook de keuze voor een nieuwe club zal daar helemaal op afgestemd worden. Het enige doel van Bale is immers fit zijn op het WK. 'In de zomer ga ik een keuze maken. Ik heb nog geen tijd gehad om erover na te denken. Cardiff City? Ik weet het nog niet', aldus Bale, die voorzichtig liet doorschemeren dat het niveau hem niet zoveel uitmaakt. Zolang hij maar kan spelen. 'Ik moet beslissen wat het beste is voor mij en mijn gezin. Ik heb de nodige opties, maar moet vooral met iedereen bij de bond praten om te zorgen dat ik fit ben op het WK.'

En het duel met Oranje? Dat kwam niet aan bod. Het ging nog wel even over de nationale ploeg van Wales. 'Het is een lange weg geweest, zeker voor de jongens die ook in Portugal op trainingskamp zijn geweest. Bijna vier weken zijn we onderweg. Maar het enige doel was kwalificeren voor het WK, dat is gelukt. We hebben historie geschreven', doelde hij op de eerste plaatsing sinds 1958. 'In de Nations League was het wat lastiger na alle mentale en fysieke stress. We hadden eigenlijk een punt in de eerste twee wedstrijden verdiend. En een punt tegen België is gewoon goed. Nu moeten we nog één keer aan de bak. En dan? Op vakantie', zo besloot hij met een grote glimlach.

De vijf interlands van Wales deze interlandperiode, waaronder de cruciale play-off voor het WK tegen Oekraïne.

Wo 1 jun. 2022

Zo 5 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wales
Meer over Wales
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.