Bakayoko staat voor unieke belevenis: 'Ik ben nog nooit kampioen geworden'

Reacties

Als jeugdspeler van onder andere Club Brugge, KV Mechelen, Anderlecht en PSV zou je toch zeggen dat Johan Bakayoko een mooie jeugdcarrière heeft gehad, maar een bekroning op zijn jeugdige jaren ontbrak. Dat gaf de twintigjarige Belg toe op het persmoment na de wedstrijd tegen AZ.

Bakayoko staat voor unieke belevenis: 'Ik ben nog nooit kampioen geworden'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
AZ
AZ

De spelers van PSV hebben de instructies duidelijk begrepen, zelfs met zo'n grote voorsprong wordt er nog niet over het vieren van de titel gesproken. Bakayoko staat waarschijnlijk te popelen voor zijn eerste kampioensfeest. Weet hij een beetje wat je kan verwachten? 'Ik ben nooit kampioen geworden, ik weet het dus niet. Ook niet in de jeugd, nooit. Dus ik weet het oprecht niet', glimlachte de Belg.

Het zal niet lang meer duren voordat het wel officieel is en Bakayoko zijn eerste titelfeest gaat meemaken, in de tussentijd werkt hij gestaag door in een succesvol seizoen. 'Ik probeer er alles aan te doen om fit te zijn en te blijven. Dat is niet makkelijk, het is elke dag weer een proces. Je moet weten wanneer je rustmomenten zijn en hoe je moet herstellen.'

Bakayoko beleefde vorig seizoen al zijn doorbraak, maar is inmiddels echt niet meer weg te denken op de PSV-flank. Door de vele speelminuten maakt de Belg flinke stappen in zijn ontwikkeling. ' In het begin van het seizoen had ik het moeilijker dan nu. Toen wist ik nog niet goed wanneer ik mijn rustmoment moest nemen. Nu ben ik eraan gewend geraakt.'

En dus gaat een fitte Bakayoko richting zijn eerste titel als voetballer. Op twintigjarige leeftijd moet hij het hoofd koel houden. Bij die missie helpen de enthousiaste PSV-fans niet. 'Je krijgt echt het gevoel dat je kampioen bent, terwijl dat nog niet zo is', doelt Bakayoko lachend op de sfeer in het stadion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.