Het optreden van Eric Bailly in de strijd om de Coupe de France heeft zaterdag niet lang geduurd. De verdediger van Olympique Marseille liet zich van zijn slechtste kant zien met een Nigel de Jong-imitatie.

Olympique Marseille
2 - 0
Hyères
Hyères

Olympique Marseille speelde zaterdagmiddag een bekerwedstrijd op bezoek bij Hyeres, maar al vroeg kwam Marseille met tien man te staan. Met een hoog been en de noppen vooruit kwam Bailly in op de borstkas van zijn tegenstander, zoals kersvers directeur topvoetbal van de KNVB Nigel de Jong dat ook ooit deed in de WK-finale van 2010 ten opzichte van Xabi Alonso.

Ook met tien man bleek Marseille echter een maatje te groot voor de tegenstander. Nog voor rust kwam de huidige nummer drie van de Ligue 1 op voorsprong. Alexis Sánchez benutte een strafschop. Twintig minuten voor tijd werd het ook nog 0-2 door een treffer van Ahmadou Bamba Dieng.

Bailly wordt dit seizoen gehuurd van Manchester United en pakte zijn zesde rode kaart uit zijn carrière. Eerder stond de 28-jarige Ivoriaan onder contract bij Villarreal en Espanyol. Bailly speelde tot op heden slechts zes competitiewedstrijden voor Marseille, waarvan drie als invaller.