KNVB verrast met Nigel de Jong als nieuwe directeur topvoetbal

Reacties

Nigel de Jong is de nieuwe directeur topvoetbal van de KNVB. De 38-jarige oud-international volgt bij de voetbalbond Nico-Jan Hoogma op. De Jong rondt dit voorjaar een managementopleiding van de UEFA af.

KNVB verrast met Nigel de Jong als nieuwe directeur topvoetbal
© Pro Shots

Hoogma maakte in november 2021 bekend dat hij in juni zou vertrekken als directeur topvoetbal. Vervolgens ging hij aan de slag als technisch directeur bij Heracles Almelo. De KNVB ging op zoek naar een opvolger en komt nu, ruim een jaar na de bekendmaking dat Hoogma zou stoppen, met De Jong als opvolger.

De Jong speelde tussen 2004 en 2015 81 interlands voor het Nederlands elftal. De voormalig middenvelder was actief op vier eindtoernooien en speelde in 2010 de WK-finale tegen Spanje. 'Het is een heel mooi vooruitzicht om aan de slag te gaan in deze functie, waarin ik het Nederlandse topvoetbal verder wil helpen verbeteren, bij de mannen en de vrouwen', verklaart De Jong op de website van de KNVB.

Absolute wereldtop
'Nederland heeft altijd de ambitie om tot de absolute wereldtop te horen. Het aanwezige talent en de geschiedenis rechtvaardigen die ambitie', vervolgt de oud-speler. 'Werken in het topvoetbal vraagt specifieke kennis en ervaring. Die heb ik in mijn jaren als speler opgedaan bij verschillende clubs in binnen- en buitenland en kan ik nu gebruiken. Het is zeventien jaar geleden dat ik Nederland verliet, maar ik ben het Nederlands voetbal natuurlijk altijd blijven volgen.'

De Jong moet er als directeur topvoetbal voor zorgen dat de nationale teams van de KNVB maximaal kunnen presteren. Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen vertelt dat De Jong een 'absolute winnaarsmentaliteit' heeft. 'Nigel heeft zich in de afgelopen jaren voorbereid op een managementfunctie in het voetbal. Daarbij heeft hij ook in de keuken gekeken bij een aantal clubs en de UEFA. Wij zijn ervan overtuigd dat Nigel zich snel zal kunnen inwerken in de voor hem nieuwe rol als directielid. Daarbij krijgt hij uiteraard alle ondersteuning.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.