AZ ruim langs Almere City dankzij hattrick Helmer

AZ heeft ook zijn vierde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Jeremy Helmer eiste de hoofdrol voor zich op tegen Almere City FC (4-0).

Na overtuigende overwinningen op SVW'27 (1-5), Polderse selectie (0-9) en FC Volendam (8-1) had AZ ook geen enkele moeite met Almere City, dat vorig seizoen als achtste eindigde in de Jupiler League. Nog zonder Fred Friday, die vrijdag werd gepresenteerd als nieuwe aankoop, kenden de Alkmaarders een bliksemstart: Levi Garcia opende in de derde minuut de score.

Daarna begon de Helmer-show. De negentienjarige middenvelder maakte na een half uur 2-0 op aangeven van Robert Mühren, drie minuten later bleek die combinatie opnieuw succesvol bij het derde doelpunt van AZ. Na ruim een uur completeerde hij zijn hattrick door een hoekschop in één keer binnen te krullen.

Om 19.00 uur komt AZ opnieuw in actie (bekijk hier het volledige programma van de voorbereiding). Trainer John van den Brom zal dan tegen Telstar waarschijnlijk zijn sterkste elf spelers het veld in sturen.