AZ legt veelbelovend talent uit eigen jeugd jarenlang vast

Reacties

AZ heeft het contract van Zico Buurmeester opengebroken. De middenvelder tekende een verbintenis tot medio 2026.

AZ legt veelbelovend talent uit eigen jeugd jarenlang vast
© Pro Shots

Buurmeester is al tien seizoenen actief bij AZ. Via Jong AZ, waarvoor hij inmiddels 81 officiële duels in de Keuken Kampioen Divisie speelde, verdiende hij een plaats in de eerste selectie. Dat leverde hem op 5 december 2021 zijn debuut in de Eredivisie op. Sindsdien kwam Buurmeester negen keer in actie voor de formatie van hoofdtrainer Pascal Jansen.

Op 25 januari van dit kalenderjaar maakte Buurmeester in het uitduel met Go Ahead Eagles zijn eerste treffer op het hoogste niveau. Daarmee vestigde hij zijn naam in Alkmaar. De ontwikkeling leverde een nieuw, opgewaardeerd contract op.

'Dit is een heel fijn gevoel', reageerde Buurmeester verheugd via het clubkanaal van AZ. De middenvelder hoopt komend seizoen de stijgende lijn voort te zetten. 'Hopelijk komen er nog mooie seizoenen aan. Ik wil hier uitgroeien tot basisspeler en het zou mooi zijn een prijs te pakken. Op korte termijn wil ik veel spelen. Het zou mooi zijn als ik in het nieuwe seizoen veel minuten kan maken in de Eredivisie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.