AZ huurt Vanheusden met optie tot koop van Inter

Reacties

AZ heeft zich versterkt met Zinho Vanheusden. De Belgische verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van Internazionale met een optie tot koop. AZ zat al langere tijd achter Vanheusden aan en bevestigde bij monde van technisch directeur Max Huiberts donderdag al dat er sprake was van een akkoord met Inter.

AZ huurt Vanheusden met optie tot koop van Inter
© Pro Shots

Vanheusden geldt al jaren als groot talent in België, maar werd regelmatig geteisterd door blessures. Afgelopen seizoen kwam de verdediger bijvoorbeeld maar veertien keer in actie in de Serie A voor Genoa, dat hem huurde van Inter. Hij hoopt zijn carrière bij AZ van een boost te voorzien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met de komst van Vanheusden krijgt trainer Pascal Jansen er achterin een interessante optie bij. Momenteel zijn er met Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos, Maxim Dekker en Bruno Martins Indi al vier centrale verdedigers in de A-selectie van AZ. Vanheusden is na Jens Odgaard (Sassuolo), Mees de Wit (PEC Zwolle) en Mayckel Lahdo (Hammarby IF) de vierde zomerversterking in Alkmaar.

Vanheusden doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Standard Luik en sloot zich op zijn zestiende aan bij Inter. Die club verhuurde hem in het seizoen 2018/19 aan Standard, dat Vanheusden daarna permanent vastlegde voor 11,75 miljoen euro, een clubrecord. Na twee jaar keerde hij weer terug bij Inter, waar hij een contract tot medio 2026 tekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.