AZ bereikt akkoord met Inter over Vanheusden

Reacties

AZ staat op het punt zich te versterken met Zinho Vanheusden. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond, wordt de Belgische verdediger gehuurd van Internazionale.

AZ bereikt akkoord met Inter over Vanheusden
© Pro Shots

Dat heeft technisch directeur Max Huiberts donderdagavond bevestigd voor de camera van RTL7, vlak voor de aftrap van het voorrondeduel in de Conference League met Tuzla City. Vanheusden is inmiddels al in Alkmaar en Huiberts gaat ervan uit dat de enkelvoudig international komend seizoen voor AZ uitkomt. Met Inter is al een akkoord bereikt over een huurdeal met optie tot koop.

Vanheusden geldt al jaren als groot talent in België, maar werd regelmatig geteisterd door blessures. Afgelopen seizoen kwam de bij Standard Luik opgeleide verdediger bijvoorbeeld maar veertien keer in actie in de Serie A voor Genoa, dat hem huurde van Inter. Vanheusden staat al sinds 2015 onder contract in Milaan, al werd hij in de tussentijd een keer verkocht (en weer teruggekocht) aan Standard.

Met de komst van Vanheusden zou trainer Pascal Jansen er achterin een interessante optie bij krijgen. Momenteel staan er met Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos, Timo Letschert en Bruno Martins Indi al vier centrale verdedigers onder contract bij AZ. Vanheusden zou na Jens Odgaard (Sassuolo), Mees de Wit (PEC Zwolle) en Mayckel Lahdo (Hammarby IF) de vierde zomerversterking worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Z. Vanheusden
Meer over Z. Vanheusden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.