AZ-huurling Vanheusden flirt opzichtig met jeugdliefde Standard

Reacties

Zinho Vanheusden weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De 23-jarige verdediger van AZ meldt zich na dit seizoen in principe weer bij naar Internazionale. Een terugkeer naar zijn geliefde Standard Luik sluit de Belg op voorhand zeker niet uit.

AZ-huurling Vanheusden flirt opzichtig met jeugdliefde Standard
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 0
AZ
AZ

AZ huurt Vanheusden dit seizoen van Inter met optie tot koop, maar vooralsnog zijn er geen signalen dat de Alkmaarders die gaan lichten. 'Ik ben mijn opties aan het afwegen, maar ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Het sportieve gaat wel primeren boven het financiële, dat is wel zeker. Samen met mijn makelaar en Inter zal ik kijken welke clubs geïnteresseerd zijn', zegt de enkelvoudig international van België tegen Het Nieuwsblad.

Volgens Belgische media ziet Standard een terugkeer van Vanheusden, net hersteld van een blessure, wel zitten. De verdediger genoot zijn opleiding in Luik, voordat hij in 2015 op jonge leeftijd de overstap naar Inter maakte. Daarna huurden en kochten Les Rouges hem van Inter, voordat de Nerrazzurri hem in 2021 terughaalden naar Milaan. 'Als Standard belt, zal ik altijd luisteren. De club zal altijd speciaal blijven voor mij', erkent Vanheusden.

Vanheusden is ervan overtuigd dat hij ooit nog voor Standard zal spelen. 'Honderd procent', verzekert het voormalige toptalent. 'Echt waar', benadrukt hij desgevraagd. 'Als ze me willen natuurlijk, hè. Mijn liefde voor die club zal nooit verdwijnen. Vergelijk het met een vrouw. Je eerste echte liefde vergeet je nooit. Mijn band met Standard zal dus altijd speciaal blijven', aldus de verdediger, die in zijn eerdere periode al 76 duels voor de club speelde.

Anderlecht
Voorlopig speelt hij nog bij AZ en stuit hij donderdagavond op Anderlecht, de rivaal van Standard. 'Ik verwacht een evenwichtige wedstrijd. Ik zie ze ook niet als de nummer negen van België. Anderlecht blijft Anderlecht. Ze komen uit een moeilijke periode, maar het gaat steeds beter. Ik voel ook geen leedvermaak als ik hen zo laag op de ranglijst zie staan. Het zou veel leuker zijn om ze samen met Standard weer bovenaan te zien meestrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Vanheusden
Meer over Z. Vanheusden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.