Vanheusden viert AZ-rentree: 'Ik heb af en toe diep gezeten'

Reacties

AZ heeft dinsdag het oefenduel met FC Dordrecht gewonnen (1-0). Voor Zinho Vanheusden was het op meer fronten een bijzondere middag.

Vanheusden viert AZ-rentree: 'Ik heb af en toe diep gezeten'
© Pro Shots

Vanheusden (23) kwam afgelopen zomer op huurbasis van Internazionale naar AZ. In zijn tijd in Alkmaar werd hij geplaagd door blessures, waardoor de verdediger dit seizoen slechts zeven keer binnen de lijnen kwam voor AZ.

Inmiddels heeft Vanheusden zijn blessureleed achter zich gelaten. Zowel tegen Lazio als tegen FC Twente zat hij als (ongebruikte) wissel op de bank. In het vriendschappelijke duel met FC Dordrecht speelde hij ruim een uur.

Voor de Belg werd het op meer fronten een mooie middag. Hij luisterde zijn optreden op met een doelpunt, dat beslissend bleek op het AFAS Trainingscomplex.

Vanheusden was een gelukkig man. 'Ik ben heel blij om weer op het veld te staan', reageerde hij op de AZ-website. 'Het is een lastige periode geweest waarin ik ook af en toe diep heb gezeten. Gelukkig heb ik veel familie en vrienden om mij heen die mij samen met iedereen binnen de club hebben gesteund.'

Zijn treffer maakte de middag extra mooi. 'Daar ben ik ook erg blij mee. Normaal gesproken zijn het de aanvallers die de vrije trappen nemen, maar nu zag ik de bal liggen en wilde ik er voor gaan. Hij zat er lekker in.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Vanheusden
Meer over Z. Vanheusden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.