Jeugdig AZ tankt vertrouwen met knappe overwinning op Serie A-club

AZ heeft de voorbereiding afgesloten met een kleine overwinning op Bologna. Onder het toeziend oog van Zinho Vanheusden tankten de Alkmaarders vertrouwen voor de return tegen Tuzla City.

AZ
AZ
1 - 0
Bologna
Bologna

Pascal Jansen koos voor elf andere namen ten opzichte van het heenduel met Tuzla City (1-0). Aan de andere kant trad Bologna aan met een op papier sterke opstelling. Onder anderen Jerdy Schouten en Marko Arnautovic verschenen aan de aftrap bij de Italianen. Toch was het AZ dat pal voor rust op voorsprong kwam. Het doelpunt van Zico Buurmeester bleek het enige van de wedstrijd.

In de loop van de tweede helft gunde Jansen ook speelminuten aan de spelers die donderdag normaal gesproken in de basis beginnen. Dan wacht in Bosnië en Herzegovina de return tegen Tuzla City. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de derde kwalificatieronde van de Conference League.