AZ haalt Leeuwin verrassend terug naar de Eredivisie

Reacties

Anderhalf jaar na zijn vertrek bij FC Utrecht keert Ramon Leeuwin terug in de Eredivisie. AZ heeft de 32-jarige verdediger aangetrokken om de langdurige afwezigheid van Pantelis Hatzidiakos op te vangen.

AZ haalt Leeuwin verrassend terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

Door de zware blessure van de Griekse international speelde Jordy Clasie tijdens de laatste wedstrijden van 2019 centraal achterin, omdat ook Ron Vlaar kampt met fysieke ongemakken. Met Leeuwin haalt AZ nu een extra optie in huis. De Amsterdammer komt over van de Deense club Odense BK en tekent voor anderhalf jaar in Alkmaar.

'Toen AZ zich meldde, was ik direct enthousiast over de club en het voetbal dat hier gespeeld wordt', reageert Leeuwin op de clubsite. 'Ik verwacht hier een mooie tijd te hebben. Er is nog veel om voor te spelen. Daar gaan we vol voor. Het team staat heel goed, maar je hebt natuurlijk meer mensen nodig dan elf.'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts noemt Leeuwin een mooie aanvulling op de selectie. 'We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan. Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn. En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie.'

Leeuwin voldeed aan al die voorwaarden. In de eerste seizoenshelft kwam de 1 meter 87 lange mandekker zeventien keer in actie voor Odense in de Deense competitie. En met 191 Eredivisie-duels voor FC Utrecht, SC Cambuur en ADO Den Haag zit het met zijn ervaring ook wel goed. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeuwin is na Hakon Evjen de tweede winterversterking van AZ. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.