AZ blijft in Eredivisie wél soeverein, Martins Indi maakt rentree na een jaar

Reacties

AZ heeft ook zijn vijfde Eredivisie-duel van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij PEC Zwolle maakten de Alkmaarders geen fout. Voor Bruno Martins Indi werd het een extra mooie middag.

AZ blijft in Eredivisie wél soeverein, Martins Indi maakt rentree na een jaar
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 3
AZ
AZ

Afgelopen donderdag sloeg AZ een modderfiguur in Bosnië-Herzegovina, door na een 0-3 voorsprong alsnog te verliezen van Zrinjski Mostar. De ploeg van Pascal Jansen had dus wel iets recht te zetten in Zwolle. Jansen gaf dezelfde elf spelers daarvoor de kans: hij wijzigde zijn basisopstelling niet.

Binnen een kwartier was het raak voor de Alkmaarders. Mayckel Lahdo kwam vanaf links naar binnen en verraste PEC-doelman Jasper Schendelaar met een afstandsschot in de korte hoek: 0-1. Aan de andere kant loste Younes Namli wat waarschuwingsschoten, maar het was Myron van Brederode die toesloeg namens de gasten. Zijn schot werd van richting veranderd door Bram van Polen en dwarrelde in de verre hoek: 0-2.

PEC dacht daarna een penalty te krijgen na een vermeende overtreding van Riechedly Bazoer op invaller Tolis Vellios, maar na het terugzien van de beelden kwam arbiter Edwin van de Graaf terug op die beslissing. Vellios bleef daarna dreigend, maar PEC kwam niet meer tot een aansluitingstreffer.

Martins Indi
Hoogtepunt aan Alkmaarse zijde was verder nog de rentree van Martins Indi. Na een revalidatie van meer dan een jaar kwam de 31-jarige verdediger in minuut 71 binnen de lijnen voor David Møller Wolfe. Het waren zijn eerste minuten sinds 18 september 2022.

In de slotfase pikte toch ook Vangelis Pavlidis nog zijn doelpunt mee. De Griek rondde af na een counter van AZ en wist zo ook in zijn vijfde competitieduel van het seizoen te scoren. Daarmee trad hij in de voetsporen van John Metgod, die dat deed in het seizoen 1977/78.

AZ komt door de zege in Zwolle weer op gelijke hoogte met PSV, dat een iets beter doelsaldo heeft. Voor de ploeg van Jansen wachten nu duels met Heracles Almelo (donderdag) en Fortuna Sittard (zondag). PEC blijft negende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 19 mei 2024
PEC Zwolle Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Martins Indi
Meer over B. Martins Indi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.