Jansen baalt van discutabele rode kaart Martins Indi: 'Dat is frustrerend'

AZ-trainer Pascal Jansen vindt dat de rode kaart die Bruno Martins Indi kreeg in het verloren Conference League-duel met Legia Warschau (2-0) op zijn minst discutabel was. Met tien man werd de opdracht in Polen vervolgens een stuk lastiger.

Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

AZ speelde weinig klaar in Warschau, maar Jansen geloofde zeker nog in een goed resultaat dat nodig was om te overwinteren. 'Het geloof was er zeer zeker. Het is natuurlijk vervelend als je na 53 minuten met tien man komt te staan door een rode kaart', zei de coach donderdagavond in gesprek met ESPN. 'De eerste helft hadden we de wedstrijd redelijk onder controle zonder echt gevaarlijk te worden, daar zat met name het manco. In de laatste fase van de aanval waren we niet zuiver genoeg.'

Ook Legia creëerde weinig kansen, maar scoorde tien minuten voor rust wel toen Yuri Ribeiro bij de tweede paal raak kopte uit een voorzet van Josué. 'Zij hebben aan één moment genoeg om ons te pijn te doen. De speler van Legia krijgt te veel tijd om de bal voor te brengen en wij zijn niet alert in de zestienmeter. Hij krijgt hem met wat geluk bij de tweede paal binnen, maar dat moet je jezelf wel aanrekenen. Het was een van de spaarzame momenten dat ze bij ons voor de goal kwamen.'

AZ ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar moest acht minuten na rust verder zonder Martins Indi. 'Ik heb net zitten kijken. Er was bij ons op de bank twijfel of het wel een rode kaart was. Ik denk dat-ie discutabel is. Hij moet corrigeren op een bal die we onzuiver inspelen, maar ik denk dat geel hier ook op zijn plaats was geweest. Dat is wel frustrerend, want de tweede helft was net begonnen. We waren vol goede voornemens om de gelijkmaker te maken. Dat wordt met tien man een stuk lastiger.'

Uiteindelijk was het niet genoeg wat AZ liet zien in Warschau. Jansen erkende dat zijn ploeg het heeft laten liggen in de eerste wedstrijd tegen Zrinjski Mostar (4-3) en stipte aan dat Legia in het voordeel was door thuis te stunten tegen Aston Villa. 'Dat is hard. Maar dat is ook de realiteit van het voetbal. Als je zo'n poulefase doorloopt met een uitblinkend Aston Villa, dan weet je dat je moet strijden om de tweede plaats. Helaas hebben we de wedstrijd vandaag niet af kunnen maken met zijn elven.'

Owusu-Oduro
Bij afwezigheid van Mathew Ryan stond Rome-Jayden Owusu-Oduro donderdagavond voor het eerst onder de lat bij AZ. Jansen was tevreden over het spel van de negentienjarige keeper. 'Hij heeft het goed gedaan. Aan de doelpunten kan hij niet heel veel doen. Bij de tweede had hij met een reflex misschien nog iets kunnen betekenen, maar die werd goed ingekopt. En de eerste goal viel hem niet te verwijten. Individueel gezien was zijn prestatie oké, maar als team hebben we het niet voor elkaar gekregen.'