Ayoub hekelt houding FC Utrecht: 'Dat vond ik respectloos'

Reacties

Yassin Ayoub is teleurgesteld dat FC Utrecht hem deze zomer geen contract heeft aangeboden. Ondanks een lucratieve aanbieding uit Qatar en een trainingsstage bij Fortuna Sittard tekende Ayoub uiteindelijk bij Excelsior. 

Ayoub hekelt houding FC Utrecht: 'Dat vond ik respectloos'
© Pro Shots

'Ik moest op Utrecht wachten', vertelt hij in een uitgebreid interview in VI. 'Dat vond ik zo respectloos. Ze moesten kijken hoe alles zou lopen. Of Quinten Timber weg zou gaan bijvoorbeeld. Ik heb er acht jaar gezeten en zoveel meegemaakt. Ik heb echt een geweldige band met de supporters. Die vragen me nog steeds om terug te komen.'

Utrecht twijfelde vooral over de fitheid van de Marrokaans-Nederlandse middenvelder. In Griekenland speelde hij achttien officiële wedstrijden in ongeveer twee jaar tijd. 'Dan begrijp ik niet dat je niet even Sjors Ultee en Rob Alflen van Fortuna opbelt om te vragen hoe het met mijn fitheid zit. Ik zat qua statistieken juist aan de bovenkant van de selectie bij Fortuna. En zeg eens eerlijk, ik zie er nu fit uit toch? Na al die jaren had ik meer verwacht van Utrecht, dat ik het voordeel van de twijfel zou krijgen. Ze hadden me echt wel een contract aan kunnen bieden, vind ik. Ik was transfervrij. Maar nu zullen ze me moeten kopen', zegt hij met een knipoog.

Ayoub blikte in de VI van deze week ook terug op zijn tijd bij Feyenoord, waar hij naar eigen zeggen geen echte kans heeft gekregen. 'De eerste drie wedstrijden die ik speelde weet ik nog als de dag van gisteren. Ik viel in tegen Excelsior, gaf een assist. Ik viel in tegen Heerenveen en scoorde en tegen NAC gaf ik tijdens mijn invalbeurt ook een assist. Ik verwachtte minimaal een kans. Ik trainde ook echt goed. Maar ik speelde niet.' 

Alles over Ayoub zijn tijd bij Feyenoord, 'de chaos' van Griekenland en zijn nieuwe uitdaging bij Excelsior lees je in de VI van deze week. Of op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Y. Ayoub
Meer over Y. Ayoub
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.