'Aubameyang levert flink in om transfer naar Barça mogelijk te maken'

Reacties

Het is nog wachten op de bevestiging van de club, maar volgens de Spaanse sportkranten staat het vast: Pierre-Emerick Aubameyang wordt dinsdag gepresenteerd bij Barcelona. Voor de Gabonese spits ligt een contract voor anderhalfjaar klaar.

'Aubameyang levert flink in om transfer naar Barça mogelijk te maken'
© Pro Shots

En dus heeft Barça op de slotdag van de transfermarkt toch gekregen waar het naar op zoek was: een extra spits. Aanvankelijk waren de pijlen op Álvaro Morata gericht, maar de komst van de Spaanse aanvaller - door Atlético Madrid verhuurd aan Juventus - bleek onhaalbaar. Daarna schakelde de club door naar Aubameyang. Gezien zijn flinke salaris bij Arsenal had zijn komst wel wat voeten in de aarde.

En dus kwamen er op Deadline Day voortdurend updates uit Camp Nou. Eerst kwam Aubameyang wel, toen weer niet. En uiteindelijk bereikten Barça en Arsenal toch overeenstemming over de transfer van de 32-jarige aanvaller, die sinds half december om disciplinaire redenen geen deel meer uitmaakte van de selectie van The Gunners. De Londenaren hebben zijn contract nu ontbonden.

Dat maakt het mogelijk voor Aubameyang om na de transferdeadline van maandagavond nog voor Barcelona te tekenen. Tot verbazing van beide clubs landde de voormalig spits van Borussia Dortmund maandag al op het vliegveld van Barcelona, terwijl er nog geen akkoord was bereikt. Uiteindelijk kon de rappe aanvaller maandagavond laat de medische keuring ondergaan in de Catalaanse hoofdstad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om zijn transfer mogelijk te maken, doet Aubameyang volgens de Spaanse kranten flink wat water bij de wijn. Omdat Barça qua salarisbudget ernstig is beperkt door La Liga, leverde een huurdeal problemen op. Arsenal zou dan een flink deel van zijn salaris moeten doorbetalen. Nu geeft de spits zelf een groot deel van zijn riante jaarinkomen op. Vanaf de zomer zou hij dan weer meer gaan verdienen.

Met de transfer naar Barcelona komt volgens Spaanse media een lang gekoesterde wens van Aubameyang uit. Zijn familie woont in de buurt van de Catalaanse hoofdstad. Hij geeft trainer Xavi meer opties in de voorhoede, omdat hij zowel vanaf de linkerflank als centraal kan spelen. Na Ferran Torres en Adama Traoré is Aubameyang de derde winterversterking voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.