Atlético snoept Barça eerste punten af in vermakelijke topper

Reacties

In een kwalitatief hoogstaande Spaanse topper heeft Atlético Madrid Barcelona de eerste verliespunten van het seizoen bezorgd. In het Wanda Metropolitano leek een goal van Saúl Ñíguez lang voldoende voor een zege, maar kwam Barcelona toch nog langszij door een goal van Luis Suárez: 1-1.

Atlético snoept Barça eerste punten af in vermakelijke topper

In Spanje was het duel vanwege diverse redenen vooraf al veelbesproken. Zo was het voor Barcelona, dat de eerste zeven competitieduels stuk voor stuk won, de eerste échte test in competitieverband. Bovendien was het de eerste keer dat de Catalaanse grootmacht in de politiek woelige tijden aantrad in Madrid, waar diverse fans van Atlético Spaanse vlaggen toonden voor aanvang.

De Madrileense fans toonden duidelijk hoe ze over de Catalaanse wens tot onafhankelijkheid dachten.
De Madrileense fans toonden duidelijk hoe ze over de Catalaanse wens tot onafhankelijkheid dachten.

Ook Barcelona-vedette Lionel Messi was vooraf veelvuldig onderwerp van gesprek. De Argentijn had in de interlandperiode zo ongeveer in zijn eentje het panikerende voetbalminnende Argentinië naar het WK geschoten. De talloze kilometers reizen ten spijt, al na 29 seconden had Messi het vooraf zinderende Metropolitano al bijna stil gekregen. Tot opluchting van de fans van de thuisploeg hobbelde de inzet van de Argentijn naast het doel van Atlético-goalie Jan Oblak.

Ter Stegen
De waarschuwing van Messi bleek niet aan Madrileense dovemansoren gericht, want de volgende twee grote kansen waren voor de formatie van coach Diego Simeone. Twee keer was het recept hetzelfde; Antoine Griezmann als aanvallende hoofdrolspeler en beide keren redde Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen fraai. Eerst plukte de concurrent van Jasper Cillessen de bal uit de korte hoek, om kort daarna de Fransman nogmaals af te stoppen.

Na 21 minuten kon ook Ter Stegen een goal niet meer voorkomen. Even zag Atlético de ruimte en het was Saúl die daarvan profiteerde. Zijn schot van zo'n achttien meter viel in de verre hoek. In het vervolg van het eerste bedrijf was Barcelona via Suárez nog dicht bij een treffer, maar de vermakelijke eerste helft werd besloten met een 1-0 stand.

Messi
Ook na rust toonden de Spaanse topploegen over een heel pallet aan kwaliteiten te beschikken. De beschietingen werden met een geplaatst schot van Yannick Carrasco geopend, maar daarna was het woord weer aan Messi. Zijn fraaie vrije trap leek in het doel te belanden, maar Oblak zag hoe de paal redding brak.

Naarmate het eindsignaal naderde, drong Barcelona meer en meer aan. Met een ijzeren teamdiscipline en door de linies zeer kort op elkaar te houden probeerden de gastheren de zege over de finish te slepen. Lang leek dat ook te lukken, want als Messi en consorten zich naar een kans combineerden stond het vizier net niet op scherp. In de slotfase kreeg Barcelona toch nog loon naar werken. Op aangeven van Sergi Roberto kopte Suárez raak: 1-1. In de spannende slotfase, met onder meer een laatste kans voor Suárez en een vrije trap op een gevaarlijke plek voor Messi, bleef het daarbij.

Het gelijkspel betekent dat Barcelona nog ongeslagen is, maar de eerste twee punten liet liggen. Het ook vanavond weer traditioneel vanaf de zijlijn door Simeone aangevuurde Atlético beschikt in La Liga nu over zestien punten, op zes punten afstand van Barcelona. Real Madrid is tweede met vijf punten achterstand op de Catalaanse rivaal.

In de aanloop naar de topper in Spanje stond VI al uitgebreid stil bij het fraaie affiche.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.