Atlético legt druk bij Barça aan de hand van Koke en Torres

Reacties

Atlético Madrid staat in ieder geval voor even gedeeld aan kop met Barcelona in de Primera División. Ook in de thuiswedstrijd tegen Granada maakte de halvefinalist van de Champions League geen fout: 3-0. Net als vorige week tegen Espanyol (3-1) waren Koke en Fernando Torres belangrijk.

Atlético legt druk bij Barça aan de hand van Koke en Torres

Torres ontbrak woensdag nog door een schorsing toen Atlético met Barcelona (2-0) afrekende in de kwartfinale van de Champions League dankzij twee treffers van Antoine Griezmann. Zondagavond liet de Spaanse spits echter weer zien waarom bondscoach Vicente del Bosque hem na een afwezigheid van bijna twee jaar (na het WK 2014 werd Torres niet meer opgeroepen) toch weer overweegt op te roepen voor de Spaanse nationale ploeg.

De 110-voudig international mag dromen van zijn vierde optreden op een EK, doordat hij inclusief zijn belangrijke CL-goal in Camp Nou de laatste twee maanden zes keer scoorde voor Atlético. Tegen Granada kwam daar weer een doelpunt bij, omdat El Niño als in zijn beste dagen het hoofd koel hield na een prachtige steekpass van Koke, die Torres tegen Espanyol ook al met succes in stelling bracht. Daarmee was de derde competitiezege op rij van de Rojiblancos na een uur al in veilige haven.

Fernando Torres en Koke bedanken de negentienjarige Lucas Hernández, die met zijn voorzet aan de basis van de 1-0 stond.
Fernando Torres en Koke bedanken de negentienjarige Lucas Hernández, die met zijn voorzet aan de basis van de 1-0 stond.

Torres had na een kwartier ook al een aandeel in de openingsgoal toen zijn geblokte schot voor de voeten van Koke belandde. De 24-jarige middenvelder bevestigde zijn topvorm door de bal simpel in de verre hoek te schuiven. De man die al wél zo goed als zeker is van een plek in de Spaanse EK-selectie was dit seizoen al goed voor vijf goals en twaalf assists, meer dan elke andere middenvelder in La Liga. Het merendeel van die productie realiseerde hij in 2016.

Omdat Granada in de strijd tegen degradatie niet verder kwam dan een knal tegen de paal van Rubén Rochina en Ángel Correa zijn invalbeurt nog bekroonde met de 3-0, kan de ploeg trainer Diego Simeone vanaf 20.30 uur gadeslaan of Barcelona thuis tegen Valencia in staat is de voorsprong van drie punten weer te herstellen. De Catalanen hebben inclusief het verlies in Vicente Calderón al drie wedstrijden op rij verloren en zagen daardoor ook Real Madrid tot op één punt naderen.

Rayo Vallecano – Villarreal 2-1
Elders in Madrid nam Rayo Vallecano afstand van de degradatiezone door Europa League-halvefinalist Villarreal met 2-1 te verslaan. De Madrileense club vergrootte de voorsprong op Granada (zeventiende) daardoor tot vier punten. De treffers van Javi Guerra en Miku betekenen bovendien dat de strijd om de vierde plek (voorronden Champions League) nog spannend kan worden. Villarreal zag Athletic de Bilbao tot op zes punten naderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.