EK-banneling Benzema laat voeten spreken tegen Getafe

Reacties

Karim Benzema heeft in de uitwedstrijd van Real Madrid tegen Getafe laten zien dat hij op basis van sportieve gronden thuishoort op het EK van komende zomer in Frankrijk. Enkele dagen nadat de 28-jarige spits te horen had gekregen dat bondscoach Didier Deschamps hem wegens de sekstape-affaire met Mathieu Valbuena thuislaat, stond hij aan de basis van de 5-1 zege in de voorstad van Madrid.

EK-banneling Benzema laat voeten spreken tegen Getafe

Trainer Zinedine Zidane had een dag voor het uitduel met Getafe nog verteld dat Benzema 'erg boos en radeloos' was door de beslissing van de Franse bond om hem niet op te nemen in de EK-selectie. Het zorgde er wellicht ook voor dat de 81-voudig international er extra op gebrand was iets te laten zien in het Coliseum Alfonso Pérez. Benzema was bij de eerste drie doelpunten van Real direct betrokken en stond daarmee aan de basis van de zevende competitiezege op rij.

Een kopkans was aanvankelijk nog niet besteed aan Benzema, maar in de 29ste minuut kwam zijn 22ste Primera División-goal van dit seizoen er alsnog uit een perfect aangesneden voorzet van de in de basis teruggekeede James Rodríguez. De bij Olympique Lyon opgeleide spits vestigde daarmee een persoonlijk record. Nooit eerder heeft hij in zijn loopbaan in één seizoen zoveel gescoord in competitieverband. In 2011/12  eindigde hij op 21 goals.

Juist in het seizoen dat Karim Benzema het EK gaat missen wegens privézaken, beleeft de Franse spits zijn cijfermatig beste jaar.
Juist in het seizoen dat Karim Benzema het EK gaat missen wegens privézaken, beleeft de Franse spits zijn cijfermatig beste jaar.

Benzema bewees vervolgens ook als aangever te kunnen fungeren door Isco en Gareth Bale op weg naar hun treffers in stelling te brengen. Cristiano Ronaldo kwam vier dagen na zijn onemanshow tegen VfL Wolfsburg (3-0) pas in de slotfase tot scoren, nadat de 31-jarige Portugees eerder enkele mogelijkheden op zijn 31ste competitiegoal had gemist. Een paar minuten daarvoor was James ook al trefzeker. Pablo Sarabia had daarvoor namens Getafe wat terug gedaan tegen zijn oude club met de 1-3.

De absolute hoofdrol bleef echter voorbehouden aan Benzema. Het zal hem goed doen dat juist hij ervoor heeft gezorgd dat het gat met koploper Barcelona voorlopig maar één punt bedraagt. De in crisis verkerende Catalanen krijgen zondag Valencia op bezoek en moeten na drie competitieduels zonder zege weer eens winnen, zeker als Atlético Madrid morgen ook wint van Granada en qua punten gelijk komt met Barça. Getafe, waar Juan Esnáider debuteerde als nieuwe trainer, moet als hekkensluiter vrezen voor degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.