Assist Emnes kan bekersprookje Oxford niet voorkomen

Reacties

Oxford United heeft verrassend de vierde ronde van het FA Cup-toernooi bereikt. Swansea City blameerde zich tegen The Us: 3-2.

Assist Emnes kan bekersprookje Oxford niet voorkomen

Tegen Oxford, dat actief is op het vierde niveau in Engeland, gunde interim-manager Alan Curtis onder anderen Kristoffer Nordfeldt (ex-SC Heerenveen) en Marvin Emnes een kans in de basis. Emnes liet zich direct gelden en leidde met een artistiek hakje de openingstreffer van Jefferson Montero in. Op slag van rust volgde het antwoord van Oxford. Na een domme overtreding van Kyle Barley schoot Liam Sercombe namelijk een penalty langs Nordfeldt.

Na de hervatting gaf Kemar Roofe zijn visitekaartje af namens de thuisclub. De 23-jarige aanvaller vond in de 49ste minuut knap de verre hoek en tien minuten later was het na een uitmuntende counter opnieuw raak. Nordfeldt raakte de inzet van Roofe nog wel aan, maar kon de 3-1 niet voorkomen.

Swansea nam na deze dubbele tegenslag alle risico’s om een pijnlijke uitschakeling te voorkomen. Dat leverde de Premier League-club niet meer op dan een aansluitingstreffer van Bafetimbi Gomis, waardoor het FA Cup-avontuur ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.