Asensio maakt zich geen zorgen over reserverol: 'Anders dan bij Morata'

Reacties

Marco Asensio is de laatste maanden bij Real Madrid minder beslissend dan aan het begin van het seizoen. Trainer Zinedine Zidane zette hem daarom op de bank in de krakers tegen Atlético Madrid en Tottenham Hotspur. Asensio maakt zich er geen zorgen om.

Asensio maakt zich geen zorgen over reserverol: 'Anders dan bij Morata'

Asensio kende een ongelooflijke augustusmaand. De jonge aanvaller was trefzeker in beide duels met Barcelona om de Spaanse Super Cup en nam Real met twee goals bij de hand tegen Valencia in de Primera División. Na de terugkeer van Cristiano Ronaldo werd zijn rol minder dominant, al kwam hij alle twaalf competitieduels in actie.

In de topwedstrijden van Real hield Zidane hem echter wel aan de kant. Bij beide wedstrijden tegen Tottenham en de derby tegen Atlético Madrid (0-0) van afgelopen zaterdag begon hij op de reservebank. Tot drie keer toe verspeelde De Koninklijke punten. Op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met APOEL Nicosia werd hij maandagavond gevraagd naar zijn reserverol.

'Ik heb altijd gezegd dat ik hard blijf werken in de hoop dat ik meer en meer belangrijk kan zijn. Daarvoor gebruik ik alle minuten die ik krijg', aldus Asensio. Marca maakte vervolgens de vergelijking met Álvaro Morata, die vanwege een gebrek aan speeltijd uiteindelijk vertrok uit Madrid en nu opbloeit bij Chelsea. 'Mijn situatie is anders dan bij Morata', reageerde Asensio. 'Ik ben 21 jaar oud, ik ben nog jong (Morata was vorig seizoen 24, red.) en ik krijg wel basisplaatsen.'

Hoewel Asensio lang niet alle Primera División-duels in de basis begon is hij wel topscorer van Real in de competitie met vier goals. Dat zijn er gek genoeg drie meer dan Ronaldo, die zijn draai dit seizoen nog niet helemaal gevonden heeft. Asensio denkt dat die opvallende doelpuntendroogte niet lang meer zal voortduren.

'Cristiano oogt erg sterk, zoals altijd, en met veel enthousiasme. Hij heeft in de competitie momenteel geen geluk voor het doel, maar Cristiano komt altijd terug en zal zijn gebruikelijke gemiddelde weer oppakken', aldus de 21-jarige aanvaller over zijn teamgenoot.

Dinsdagavond (20.45 uur) speelt Real een uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia in de Champions League. Bij een zege in Cyprus is de formatie van Zidane zeker van een plaats in de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.