AS Roma neemt richting return tegen Feyenoord afscheid van directeur

Reacties

AS Roma heeft enkele dagen voor de return tegen Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League afscheid genomen van algemeen directeur Pietro Berardi. Volgens Italiaanse media lag een verschil van inzicht met eigenaar Dan Friedkin ten grondslag aan het vertrek.

AS Roma neemt richting return tegen Feyenoord afscheid van directeur
© Pro Shots

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft het plotselinge afscheid van Berardi niets te maken met het onderzoek dat naar Roma loopt. Het is hetzelfde onderzoek dat Juventus eerder dit jaar al op een straf van vijftien minpunten kwam te staan. Inmiddels liggen ook andere Italiaanse clubs onder een vergrootglas. Zo werd eerder deze maand het hoofdkantoor van AS Roma onderzocht. Ook de Gialloriossi zouden tussen 2017 en 2021 de transferwaardes van spelers kunstmatig hebben opgekrikt om de begroting er zo beter uit te laten zien.

Anderhalve week later meldt Roma dat het afscheid heeft genomen van Berardi. Dat nieuws kwam maandagmiddag als een verrassing voor Italiaanse media, aangezien de directeur enkele dagen geleden met de lokale autoriteiten nog een overleg had over het stadionproject van de Romeinse club. Volgens La Gazzetta is een verschil van inzicht met eigenaar Dan Friedkin over het managen van de club de reden van het vertrek van Berardi, die sinds oktober 2021 in de directie van Roma zat. Wie zijn opvolger wordt, is op dit moment nog niet bekend.

Do 13 apr. 2023

Do 20 apr. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.