AS Roma loopt miljoenen mis door vroege Europa League-deelname

Reacties

AS Roma komt deze zomer toch niet uit op het vriendschappelijke toernooi om de International Champions Cup. De club uit de Italiaanse hoofdstad heeft moeten afzeggen voor de lucratieve strijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen omdat de voorronde van de Europa League in dezelfde periode wacht.

AS Roma loopt miljoenen mis door vroege Europa League-deelname

Roma zou in de Verenigde Staten uitkomen tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara (16 juli), Arsenal (20 juli) en Benfica (24 juli). Toen de club in maart toezegde om aan het toernooi mee te doen, was echter nog niet bekend wat het verloop van de competitie in de Serie A zou zijn. Roma eindigde op de zesde plek en speelt daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 niet in de Champions League. De Giallorossi gaan de tweede voorronde van de Europa League in.

Door de tegenvallende sportieve prestaties heeft Roma het programma voor de voorbereiding moeten omgooien. De eerste wedstrijd in de Europa League wordt immers al op 25 juli gespeeld, een dag na het beoogde treffen met Benfica in de VS. 'We hebben alle opties bekeken om terugtrekking te voorkomen, maar uiteindelijk konden we niet anders', sprak directeur Guido Fienga.

Miljoenen
Ook financieel is de terugtrekking zeer ongunstig voor Roma, dat in 2014, 2015, 2017 en 2018 eerder deelnam aan het lucratieve toernooi. International Champions Cup-duels leveren Roma namelijk drie tot vier miljoen euro per wedstrijd op. Die inkomsten loopt de club nu mis, na eerder al naast de Champions League-tickets te hebben gegrepen.

Fiorentina, de nummer zestien van afgelopen seizoen, neemt de plek van Roma op het toernooi nu in. 'Onze excuses gaan naar de fans die ons in actie hoopten te zien deze zomer. Wij delen jullie teleurstelling. Ik wil ook sorry zeggen tegen de organisatie van de ICC voor onze terugtrekking en wensen hen een succesvol toernooi toe, ondanks onze afwezigheid.'

In totaal nemen twaalf clubs deel aan het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld in Singapore, de Verenigde Staten, China, Wales, Engeland en Zweden. Opvallende afwezigen in het deelnemersveld zijn Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool en Barcelona. Zij zagen af van deelname.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.