Arsenal van het veld geblazen door Kudus & co

Reacties

Arsenal is door West Ham United hardhandig uit het toernooi om de League Cup gegooid. Mohammed Kudus verzorgde op schitterende wijze een van de drie treffers tegen de ploeg van Declan Rice, die terugkeerde bij de club die hij afgelopen zomer voor liefst 116 miljoen euro verliet.

Arsenal van het veld geblazen door Kudus & co
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal-manager Mikel Arteta had voor het duel in de achtste finale de nodige vaste waarden aan de kant gelaten, zo startte Rice op de bank. Bij de thuisploeg hadden voormalig Ajacieden Edson Álvarez en Kudus wel een basisplek gekregen.

Na ruim een kwartier was het al raak in het London Stadium. Ben White kopte na een corner op knullige wijze de bal in zijn eigen doel (zie de goal onderaan). Daarmee passeerde hij de weer in de basis teruggekeerde doelman Aaron Ramsdale. Arsenal kon in het vervolg maar nauwelijks een vuist maken en kwam niet verder dan een schot van Eddie Nketiah, dat over ging.

Na rust was het pleit snel beslecht. Met een schitterende aanname verschafte Kudus zich in de vijftigste minuut de ruimte en tijd om de bal in de hoek te schieten (zie goal onderaan). De ploeg van David Moyes kwam vervolgens ook nog op 3-0. Jarrod Bowen knalde raak na matig wegwerken van White.

Ook Rice kon met zijn invalbeurt Arsenal niet meer helpen. De middenvelder die als veertienjarige binnenliep in 2013 en afgelopen zomer met een Conference League-winst op zak vertrok, werd zelfs begroet met boegeroep. Het paste in de desastreuze avond voor de tweevoudig League Cup-winnaar, die in de slotseconden via Martin Ødegaard nog wel een eretreffer maakte. Zaterdag is herstel nodig voor Arsenal, want dan staat het lastige Premier League-duel bij Newcastle United op het programma.

West Ham liet een matige fase, er was al vier keer op rij niet gewonnen, juist achter zich. Zaterdag is het zaak ook op bezoek bij Brentford een goed resultaat te boeken voor Kudus & co. De Ghanees verliet in de slotfase onder luid applaus het veld. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer D. Rice
Meer over D. Rice
Meer M. Kudus
Meer over M. Kudus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.