Arsenal legt miljoenen op tafel voor Frans toptalent Saliba

Reacties

Arsenal heeft zijn eerste topaankoop van deze transferzomer binnen. William Saliba komt voor liefst dertig miljoen euro over van Saint-Étienne. In Londen tekende de achttienjarige verdediger een langdurig contract, maar hij wordt direct weer verhuurd aan zijn vorige club Saint-Étienne.

Arsenal legt miljoenen op tafel voor Frans toptalent Saliba

Bij Saint-Étienne maakte de jeugdinternational afgelopen halfjaar veel indruk. De Fransman was een van de belangrijke schakels van de ploeg die in de slotfase van de competitie opstoomde naar de vierde plaats. Dat was echter net niet genoeg voor een plaats in de Champions League, waardoor Les Verts het moeten stellen met een ticket voor de Europa League.

'We zijn heel blij dat William voor Arsenal heeft gekozen. Er waren heel veel clubs voor hem in de markt, maar hij heeft bewust voor ons gekozen en wil deel uitmaken van de toekomst van deze club. Hij blijft komend seizoen nog in Frankrijk voetballen om daar meer ervaring op te doen op het hoogste niveau en na komend seizoen ontvangen we hem heel graag in onze selectie', reageert Unai Emery, manager van Arsenal.

Wellicht ziet Arsenal in Saliba een toekomstig opvolger van Laurent Koscielny. De 33-jarige verdediger wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Londen en weigerde mee te gaan op trainingskamp. Girondins de Bordeaux zou naar verluidt loeren op de komst van de ervaren centrale verdediger. De defensie van Arsenal lijkt sowieso aan de vooravond te staan van een grondige renovatie. Naast Koscielny staat ook Shkodran Mustafi op de nominatie om Arsenal te verlaten. Saliba zal zich echter pas volgend seizoen in de concurrentiestrijd kunnen mengen.

Eerder legde Arsenal Gabriel Martinelli vast. De achttienjarige Braziliaan kwam voor 6,7 miljoen euro over van Ituano FC. Daarnaast keerde Reiss Nelson terug van zijn verhuurperiode aan 1899 Hoffenheim en werd Dani Ceballos donderdag op huurbasis overgenomen van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.