Arsenal trekt zes miljoen euro uit voor eerste zomerse aanwinst

Reacties

Arsenal heeft zich dinsdag versterkt met Gabriel Martinelli. De achttienjarige aanvaller komt, wanneer het papierwerk in orde is gemaakt, per direct over van Ituano uit Brazilië en kost naar schatting zes miljoen euro.

Arsenal trekt zes miljoen euro uit voor eerste zomerse aanwinst

Martinelli is de eerste versterking van manager Unai Emery voor het seizoen 2019/20. De laatste tijd zingen ook de namen van Kieran Tierney en Wilfried Zaha rond, maar Martinelli is de eerste nieuwkomer in de selectie.

In november 2017 maakte de aanvaller zijn debuut in het eerste elftal van Ituano, op zestienjarige leeftijd. Sindsdien kwam hij tot 34 wedstrijden en tien doelpunten voor die club. Zijn ontwikkeling bleef ook niet onopgemerkt bij bondscoach Tite, die Martinelli opriep voor een trainingskamp ter voorbereiding op de deelname van Brazilië aan het Copa América-toernooi.

De verwachting is dat Arsenal deze zomer van meerdere spelers afscheid zal nemen. Henrikh Mkhitaryan en Mohamed Elneny zijn allen gelinkt aan een transfer, terwijl Aaron Ramsey zich al transfervrij bij Juventus voegde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.