Strijd om Zaha begint met fors bod Arsenal

Reacties

Een eerste aanbieding van Arsenal voor Wilfried Zaha is afgewezen door Crystal Palace. De dribbelaar moet meer dan 45 miljoen euro kosten.

Strijd om Zaha begint met fors bod Arsenal

Crystal Palace is niet onder de indruk van het voorstel dat gedaan is. Arsenal wilde veertig miljoen pond betalen voor de buitenspeler, omgerekend 44,7 miljoen euro. Dat terwijl The Eagles volgens de BBC de waarde van Zaha op precies het dubbele schatten. Het is duidelijk dat het transferspel begonnen is. Ook Tottenham Hotspur zou belangstelling hebben.

Zaha heeft al een eerste periode bij een topclub in de Premier League achter de rug. Bij Manchester United is hij de boeken ingegaan als een miskoop. De snelle aanvaller keerde begin 2015 terug naar Crystal Palace en is sindsdien daar de absolute sterspeler. Vorig seizoen kwam hij in de Premier League tot tien goals en tien assists. Door de transfer van Aaron Wan-Bissaka naar Manchester United is de Premier League-middenmoter ten opzichte van vorig seizoen een van zijn belangrijkste spelers al kwijtgeraakt.

Zaha, nu met Ivoorkust actief bij de strijd om de Afrika Cup, is opgeleid bij Crystal Palace en dat is voor Arsenal een extra voordeel, omdat hij dan geldt als homegrown-speler. Mede door het vertrek van Aaron Ramsey lijken The Gunners voor komend seizoen wat moeite te hebben met het quotum voor in Engeland opgeleide spelers. Lees in het onderstaande achtergrondverhaal meer uitleg daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.