Wan-Bissaka volgende bouwsteen in renovatieplan Manchester United

Reacties

Aaron Wan-Bissaka mag zich officieel speler van Manchester United noemen. De 21-jarige rechtsback komt over van Crystal Palace en heeft een vijfjarig contract ondertekend, met een optie voor een extra jaar. Hij is daarmee de volgende bouwsteen in de renovatie van The Red Devils.

Wan-Bissaka volgende bouwsteen in renovatieplan Manchester United

De transfer van Wan-Bissaka naar Old Trafford hing al enige tijd in de lucht. Het gonst al maanden van de geruchten, waarna de BBC onlangs meldde dat alle betrokken partijen er inderdaad zo goed als uit waren. Nu de transfer is afgerond, wordt Wan-Bissaka beloond voor een opmerkelijke opmars. Hij debuteerde in februari 2018 voor The Eagles, maar was pas afgelopen seizoen een vaste waarde.

Op de rechterflank kwam hij tot 35 Premier League-optredens, die hij allemaal van begin tot eind speelde. In de overige drie duels ontbrak hij vanwege een blessure of schorsing. Saillant detail: pas eind 2016 speelde Wan-Bissaka voor het eerst op de positie van zijn grote doorbraak. Toen werd hij als achttienjarige vleugelaanvaller bij de training van het eerste elftal gehaald, puur omdat er anders te weinig spelers waren om een groot partijspel mee te spelen. Hij stond die dag dus als rechtsback tegenover Palace-vedette Wilfried Zaha, die hij volledig in de tang had.

In de zomer van 2017 nam de toen net nieuwe manager Frank de Boer de jongeling mee op trainingskamp, na het ontslag van de Nederlander debuteerde Wan-Bissaka onder Roy Hodgson. Bij Crystal Palace ontwikkelde hij zich tot een moderne back. Wan-Bissaka is snel, sterk in de duels, aanvallend ingesteld en goed aan de bal. Nu zet hij al snel de volgende stap.

Bij het Manchester United van manager Ole Gunnar Solskjaer is hij de tweede aanwinst die nieuw elan moet brengen. Eerder haalde de gevallen grootmacht al vleugelaanvaller Daniel James (21) van Swansea City. Na het zwaar teleurstellende seizoen 2018/19, waarin Man Utd zesde werd met hemeltergend voetbal, moet er iets veranderen. Daarom wil Solskjaer mede gaan investeren in jonge, hongerige spelers die met trots het iconische rode shirt dragen. Tot die categorie mag Wan-Bissaka zeker worden gerekend.

'Aaron is een van de beste jonge verdedigers van de Premier League. Hij heeft de juiste werkethiek, beschikt over veel talent en heeft de juiste mentaliteit om voor Manchester United te spelen. Hij past perfect in de profielschets die we hadden opgesteld voor zijn positie', aldus Solskjaer in een eerste reactie op de komst van Wan-Bissaka, die United ongeveer 55 miljoen euro kost.

Wan-Bissaka zelf twijfelde geen moment toen United zich voor hem meldde. 'Dit is ongelofelijk, wat een eer dat ik voor Manchester United ga spelen. Ik kan niet wachten om me bij de selectie te voegen. Ik ga nu kort op vakantie na het EK Onder-21, maar ik heb er vooral heel veel zin in om daarna met deze manager en mijn nieuwe ploeggenoten aan de voorbereiding te beginnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.