Arsenal en Chelsea verbijsterd: UEFA houdt meeste finalekaarten zelf

Reacties

De Europese voetbalbond UEFA heeft voor enorme woede gezorgd bij Arsenal en Chelsea. Beide Europa League-finalisten krijgen nauwelijks kaarten voor de eindstrijd in het Olympisch Stadion van Baku in Azerbeidzjan.

Arsenal en Chelsea verbijsterd: UEFA houdt meeste finalekaarten zelf

Arsenal meldt via de officiële kanalen dat het slechts 6.000 tickets mag verkopen aan fans voor de finale. Chelsea heeft hetzelfde te horen gekregen van de UEFA. Dat betekent dat de Europese bond 56.700 kaarten in eigen beheer houdt om sponsoren en relaties naar de finale te laten kijken. De slogan 'Together to Baku' (zie foto) lijkt dan ook vooral voor de UEFA zelf te gelden.

Dat er slechts 12.000 échte fans welkom zijn bij de Europa League-finale wordt in Engeland al uitgemeten als een groot schandaal. Arsenal meldt 'intensief in discussie' te zijn met de UEFA om meer tickets beschikbaar te stellen voor de clubs. The Gunners melden ook dat het bijna onmogelijk is om de slechts 6.000 tickets te verdelen onder de vele belangstellenden.

Arsenal plaatste zich donderdagavond ten koste van Valencia voor de finale van de Europa League, waarin het eveneens uit Londen afkomstige Chelsea de tegenstander is. Die laatste club schakelde Eintracht Frankfurt na het nemen van strafschoppen uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.