Arsenal bereikt bijzondere mijlpaal bij zwaar gehavend Leeds

Reacties

Arsenal heeft zaterdagavond weinig problemen gekend met het zwaar gehavende Leeds United. Gabriel Martinelli was met twee doelpunten de grote man bij The Gunners en verzekerde zichzelf met de openingstreffer van een plekje in de geschiedenisboeken.

Arsenal bereikt bijzondere mijlpaal bij zwaar gehavend Leeds
Leeds United
Leeds United
1 - 4
Arsenal
Arsenal

Leeds leed midweeks nog een beschamende 7-0 nederlaag bij Manchester City en wilde zich daar graag voor revancheren, maar dat zat er zaterdag geen moment in voor de ploeg. Coach Marcelo Bielsa miste door blessures en schorsingen de nodige spelers en moest daardoor zelfs de vijftienjarige Archie Gray bij zijn selectie halen. De verdediger bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Vanaf die positie zag Gray hoe Arsenal heer en meester was op Elland Road. De ploeg van Mikel Arteta speelde vooral voor rust erg sterk en stond halverwege al op een veilige 0-3 voorsprong. De eerste twee goals werden gemaakt door Martinelli, die met zijn openingstreffer voor de zevenduizendste Arsenal-goal op het hoogste niveau zorgde. Na Everton (7139 goals) en Liverpool (7069) is Arsenal de derde Engelse ploeg die deze magische kaap heeft gerond.

Het derde Arsenal-doelpunt tegen Leeds kwam op naam van Bukayo Saka, die ontsnapte aan buitenspel en Leeds-doelman Illan Meslier kansloos liet. Crysencio Summerville stond toen overigens al in de ploeg bij Leeds: hij was na een halfuur reeds in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Jack Harrison. Wéér een blessure voor Leeds, waar Pascal Struijk er vanwege een kniekwetsuur niet bij was.

Pas een kwartier voor tijd kon Leeds wat terugdoen. Ben White veroorzaakte met een domme overtreding op Joe Gelhardt een strafschop, die feilloos werd binnengeschoten door Raphinha. Zo moest Arsenal-doelman Aaron Ramsdale voor het eerst sinds 22 oktober weer eens een tegengoal slikken bij een Arsenal-overwinning (lees in onderstaand PRO-artikel meer over Ramsdale). Op aangeven van Martin Γ˜degaard was het slotakkoord voor Emile Smith Rowe: 1-4.

Arsenal heeft nu drie competitieduels op rij gewonnen en zijn plek in de topvier verstevigd. Voor het instortende Leeds dreigt de degradatiestreep steeds dichterbij te komen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

de doelpunten van arsenal in beeld


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.