Argentijnse WK-selectie is, in ieder geval voor even, weer compleet

Reacties

Thiago Almada moet zijn vakantieplannen uitstellen: hij gaat naar het WK. De aanvaller van Atlanta United is bij de Argentijnse selectie gehaald, als vervanger van Joaquín Correa.

Argentijnse WK-selectie is, in ieder geval voor even, weer compleet
© Pro Shots

Donderdag maakte de Argentijnse voetbalbond bekend dat aanvallers Nicolas González (Fiorentina) en Joaquín Correa (Internazionale) door blessures moesten passen voor het WK. Eerstgenoemde werd vervangen door Ángel Correa van Atlético Madrid. 'Ik was verrast door het belletje, maar ga nu met grote dromen naar Qatar', liet hij weten toen hij op het vliegveld arriveerde.

Ook voor Joaquín Correa is nu een vervanger gevonden. Het gaat om de 21-jarige Almada, die pas in september zijn debuut voor de nationale ploeg maakte. Tot dusver bleef het bij deze ene interland. Almada speelt sinds februari in de Major League Soccer, nadat Atlanta United hem voor bijna vijftien miljoen euro ophaalde bij Vélez Sarsfield.

Met Ángel Correa en Almada is de Argentijnse WK-selectie weer compleet, maar zorgen zijn er nog altijd. Vleugelspeler Marcos Acuña van Sevilla kampt met een liesblessure; vrijdag moet duidelijk worden of hij naar het WK kan gaan. Ook Alejandro 'Papu' Gómez (eveneens speler van Sevilla) is niet helemaal fit: hij kampt met knieklachten. Gómez lijkt echter wel gewoon naar het WK te gaan.

Voor Argentinië begint de eindronde in Qatar aankomende dinsdag met de groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Later in de poule wachten nog duels met Mexico en Polen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.