Argentinië ziet twee aanvallers vlak voor WK-start afhaken

Reacties

Argentinië heeft noodgedwongen een wijziging doorgevoerd in de WK-selectie. Fiorentina-aanvaller Nicolas González is vijf dagen voor het eerste groepsduel met Saoedi-Arabië geblesseerd afgehaakt, bondscoach Lionel Scaloni heeft Ángel Correa (Atlético Madrid) opgeroepen als zijn vervanger. En ook Joaquín Correa gaat niet naar het WK.

Argentinië ziet twee aanvallers vlak voor WK-start afhaken
© Pro Shots

González (foto) liep donderdag een spierblessure op tijdens de training en moet het WK daardoor aan zich voorbij laten gaan. Het wegvallen van de 24-jarige vleugelspits is een aderlating voor Argentinië, want hij was normaal gesproken een kandidaat voor een basisplaats aan de linkerkant. Dit seizoen kampte de voormalig speler van VfB Stuttgart bij Fiorentina echter ook al met blessures, waardoor hij pas tien keer in actie kwam (vier goals).

Als vervanger doet Scaloni beroep op een vertrouwd gezicht. Correa zat vorig jaar bij de selectie die de Copa América won en was ook vrijwel altijd van de partij tijdens de kwalificatiereeks voor het WK. De 27-jarige aanvaller viel aanvankelijk af, maar mag zich nu alsnog melden. Daar blijft het niet bij, want ook Joaquín Correa is afgehaakt met een blessure. Later wordt bekend wie de 28-jarige aanvaller van Internazionale vervangt. 

Di 22 nov. 2022

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.