Antony verklaart griepgolf bij Brazilië: 'Komt door de airconditioning'

Reacties

De selectie van Brazilië werd in de voorbije week getroffen door een griepvirus en dat heeft volgens Antony te maken met de airconditioning in de stadions. De aanvaller werd zelf ook ziek, maar deed maandag wel mee als invaller tegen Zwitserland. Hij verwacht dat hij spoedig weer volledig fit is.

Antony verklaart griepgolf bij Brazilië: 'Komt door de airconditioning'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
1 - 0
Zwitserland
Zwitserland

Antony miste zondag de laatste training voor het duel met Zwitserland, terwijl Alisson Becker en Lucas Paquetá voortijdig moesten afhaken. Volgens Braziliaanse media moest het tweetal overgeven.

'Het was niet prettig', vertelt Antony aan ESPN Brasil. 'Ik heb me een paar dagen niet lekker gevoeld. Ik herstel goed en ben binnenkort weer honderd procent fit. Het was een griepje, ik had last van mijn keel.' Antony denkt de oorzaak van de griepgolf te kennen. 'Het kwam door de airconditioning in de stadions.'

'Niet alleen ik, maar ook andere spelers waren aan het hoesten en hadden last van hun keel. Ik ben iemand die bijna nooit ziek wordt. Als je Antony nodig hebt, dan ben ik er', maakt Antony tot slot duidelijk.

Vanuit verschillende hoeken wordt langs de lijn koude lucht het veld op geblazen in de Qatarese stadions, terwijl ook achter de tribunes airconditioning is geïnstalleerd. Ze zijn bedoeld om extreme hitte te voorkomen, maar zorgen ervoor dat het koud aanvoelt in de stadions. Airconditioning kan ervoor zorgen dat bacteriën zich gemakkelijker verspreiden.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.