Ansu Fati reageert op geruchten over PSG en bespreekt 'erfenis' van Messi

Reacties

Ansu Fati heeft absoluut geen plannen om Barcelona te verlaten voor Paris Saint-Germain, geeft hij aan in een interview met Canal+. De negentienjarige aanvaller hoopt dat hij zijn gehele loopbaan voor Barça kan uitkomen.

Ansu Fati reageert op geruchten over PSG en bespreekt 'erfenis' van Messi
© Pro Shots

Fati werd door verschillende media gelinkt aan Paris Saint-Germain, maar de viervoudig international van Spanje voelt zich thuis in Barcelona. De aanvaller, die dit seizoen werd geplaagd door blessures, heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2027.

'Is PSG geïnteresseerd in mij? De waarheid is dat ik daar niets van weet. Dat zijn zaken waar mijn ouders en mijn management zich mee bezighouden', zei Fati tegen Canal+. 'Ik heb tegen hen altijd gezegd dat ik bij Barcelona wil blijven. Ik hoop ook dat ik hier mijn hele carrière kan spelen.'

Messi-erfenis
Fati doorliep de jeugdopleiding bij Barcelona en debuteerde in 2019 op zijn zestiende in de hoofdmacht van de Catalanen. De aanvaller is onder andere de jongste doelpuntenmaker ooit voor Barça én in de Champions League. 'Ik ben blij met mijn prestaties, maar ik ben niet zo bezig met records. Soms word ik na een wedstrijd door de club gevraagd om een interview te geven, dan is er weer sprake van een nieuw record', aldus Fati.

Na het vertrek van Lionel Messi naar PSG nam Fati bij Barcelona rugnummer 10 over van de Argentijn. 'De club vroeg of ik het nummer van Leo wilde overnemen en de aanvoerders waren het daarmee eens. Ik vond het echt een eer. Leo heeft veel aan Barça gegeven en eigenlijk vindt iedereen het nog steeds apart om hem nu bij een andere club te zien. Maar ik hoop dat het goed met hem gaat', besluit Fati, die in het afgelopen seizoen tot veertien officiële wedstrijden en zes doelpunten kwam bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.